Zakelijk vermogen: tips voor een goede besteding

 

Niet-financiële bedrijven in Nederland hebben in het tweede kwartaal van 2022 flink wat winst gemaakt, blijkt uit recent onderzoek. Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten wanneer je als ondernemer te maken krijgt met grote winst of een groot zakelijk vermogen.

Zo kun je ervoor kiezen om het geld te beleggen in cryptocurrency zoals de Bitcoin koers of om het te investeren in de ontwikkeling van je bedrijf. In dit artikel lees je enkele tips voor een goede besteding van je zakelijk vermogen.

Begin met beleggen in cryptocurrency zoals Bitcoin koers

Iets wat veel ondernemers de laatste jaren doen, is beginnen met beleggen. Investeren in bijvoorbeeld crypo of aandelen is in de afgelopen jaren heel populair geworden. Dat heeft onder andere te maken met de coronacrisis waarin ondernemers en investeerders op zoek gingen naar alternatieve manieren om geld te verdienen ten tijde van een crisis. Toen werd investeren in crypto heel populair. Het grote voordeel van cryptocurrency is dat je er veel geld mee kunt verdienen.

Je moet je echter wel goed verdiepen in het reilen en zeilen van crypto om zo een zo hoog mogelijk rendement te halen en de markt te snappen. Daarnaast is het goed om te weten dat je alleen moet beleggen met zakelijk geld dat je (voor nu) zou kunnen missen. Dat komt omdat cryptocurrency heel volatiel is wat betekent dat het de ene dag veel waard kan zijn en de andere dag flink kan zakken in waarde. Kijk maar eens naar de Bitcoin koers; de waarde ervan is iedere dag anders.

Bouw je pensioen als ondernemer op vanuit zakelijk vermogen

Wat je ook met je zakelijk vermogen kunt doen, is een pensioen of oudejaarsreserve opbouwen. Wanneer je als zelfstandige ondernemer werkt, is het namelijk niet vanzelfsprekend dat je een pensioen opbouwt. Dat is iets wat je zelf moet regelen. Heb je zakelijk flink wat winst gemaakt dan is het ideaal om dat geld te gebruiken om in je eigen pensioenpot te stoppen. Probeer om al vanaf het begin dat je gaat beleggen iets te doen aan het maken van zo’n potje.

Voordat je het namelijk weet, ben je een paar jaar verder en heb je nog niks opgebouwd. Het is goed om te weten dat de overheid in Nederland het stimuleert dat ondernemers zorgen voor hun eigen extra ‘financiële appeltje voor de dorst’. Het kan dus zomaar het geval zijn dat er fiscale voordelen te vinden zijn aan het regelen van je eigen pensioen. Daarom is het handig om te weten hoeveel je kunt sparen. In ons artikel over als zzp’er sparen voor een pensioen lees je daar meer over.

Investeer zakelijk vermogen in ontwikkeling van je bedrijf

Omdat sparen vandaag de dag niet héél veel oplevert, besluiten veel ondernemers om niet al het geld te bewaren op de spaarrekening. Naast beleggen in bijvoorbeeld cryptocurrency is er nog een interessante manier om geld te verdienen aan je zakelijk vermogen. Je kunt het vermogen bijvoorbeeld gebruiken om te investeren in je bedrijf en je onderneming op die manier nog sterker te maken. Dat kan op verschillende manieren gedaan worden; allen met het doel om je bedrijf te verbeteren en uiteindelijk meer geld te verdienen.

Investeer bijvoorbeeld in betere spullen voor jezelf en je (mogelijke) werknemers om zo beter te kunnen werken. Denk aan nieuwe laptops en smartphones, maar ook aan een investering in zakelijke auto’s of groene energie. Je kunt ook gaan kijken naar een nieuw en misschien groter pand om te gaan vestigen met je bedrijf. Zolang de investeringen maar het doel hebben om je bedrijf te verbeteren is dit een heel goed doel om je zakelijk vermogen aan uit te geven.

Overige tips om zakelijk vermogen aan uit te geven

Andere zaken waar je je zakelijke spaargeld aan uit kunt geven zijn onder andere:

  • Begin met beleggen grondstoffen zoals goud, olie of zilver. Omdat dit soort stoffen alsmaar schaarser worden, wordt de waarde ervan ook steeds hoger. Lees je wel goed in over dit onderwerp voordat je er geld aan uitgeeft.
  • Laat je zakelijke spaargeld op je zakelijke rekening staan. Dat is financieel gezien aantrekkelijker dan wanneer je het overboekt naar je persoonlijke bankrekening.
  • Je kunt je zakelijk vermogen ook gebruiken om je hypotheek sneller af te betalen of om te investeren in vastgoed zoals een tweede bedrijfspand of misschien een vakantiehuis.
  • Begin je met investeren in cryptocurrency dan is het tot slot goed om te weten dat je je investeringen moet spreiden. Dat betekent dat je in meerdere cryptomunten moet beleggen om zo een zo hoog mogelijk rendement te halen. Leg bijvoorbeeld geld in in de Bitcoin koers, maar ook in enkele koersen van kleinere altcoins.
GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten