Zakelijk investeren door goud of zilver te kopen

Door de coronacrisis hebben grote groepen ondernemingen hun bedrijfsactiviteiten (gedeeltelijk) moeten stoppen. Maar er zijn ook juist ondernemingen die volop profiteren van de huidige situatie. Draait jouw onderneming momenteel op volle toeren? En maak je veel winst die je niet direct hoeft te investeren? Bedenk dan goed wat je met die winst wil gaan doen.

Het is immers fijn als dit bedrag een mooi rendement oplevert totdat je het weer nodig hebt. Of het nu gaat om het bedrag weer in je onderneming steken, of bijvoorbeeld je pensioen. Beleggen in goud of zilver biedt een grote kans op een goed rendement.

Welke opties zijn er qua investeringsmogelijkheden?

Als je geld een tijd wil laten renderen, heb je diverse opties. Ten eerste het bedrag op een spaarrekening zetten. Dit heeft als voordeel dat je weinig risico loopt op verlies, en direct de beschikking hebt over het geld wanneer je het nodig hebt. De ECB heeft echter momenteel de geldpersen vol aan staan. Hierdoor is er sprake van lage spaarrentes. Door het Europese monetaire beleid verdampt zelfs een gedeelte van het vermogen, vanwege mogelijke negatieve rentes en inflatie.

Hierdoor zijn veel ondernemers op zoek naar rendabelere investeringsmogelijkheden. Andere investeringsopties zijn bijvoorbeeld aandelen of crypto’s. Na een duikvlucht tijdens het begin van de coronacrisis zijn echter zowel de aandelenkoersen als de waarde van Bitcoin (toonaangevend als het gaat om crypto’s) momenteel erg hoog. Daarom is dit mogelijk niet het beste moment om in te stappen in een van deze markten. Wat wel een goede kans geeft op een mooi rendement in de toekomst? Beleggen in edelmetalen zoals zilver en goud zijn het afgelopen jaar erg populair gebleken.

Dit levert beleggen in goud of zilver op

Goud kopen is vooral gewild in tijden van economische onzekerheid. Dit was al te zien tijdens de kredietcrisis in 2008, maar wederom aan het begin van de coronacrisis vorig jaar. In augustus 2020 steeg de prijs tot het hoogste niveau in ruim tien jaar tijd. Beleggen in goud gaf sinds 2003 een rendement van gemiddeld negen procent per jaar. Daarnaast was er de afgelopen jaren een toenemende productie van elektronische apparatuur zoals smartphones, computers en zonnepanelen. Naar verwachting zal de vraag hiernaar in de toekomst alleen maar groeien. In al deze apparaten is zilver verwerkt, en beleggen in zilver lijkt dan ook een goed rendement op te gaan leveren. Een belegging in zilver leverde de afgelopen jaren gemiddeld bijna elf procent rendement op jaarlijks.

Beleggen in goud of zilver doe je gemakkelijk en veilig bij Doijer Kalff. Hier kun je eenvoudig online beleggen in goud bijvoorbeeld, maar wordt je toch echt de eigenaar van fysiek goud dat voor je in een kluis wordt bewaard.

Door aanhoudende economische onzekerheid grotere vraag naar edelmetalen

Hoewel in het overgrote deel van de wereld intussen mensen gevaccineerd worden, is de coronacrisis zeker nog niet voorbij. Veel landen hanteren nog steeds strenge maatregelen om verspreiding van het virus verder te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat aan de economische onzekerheid nog geen eind is gekomen. Mede door sterk fluctuerende aandelenbeurzen in het tweede kwartaal van 2020 groeide de vraag naar edelmetalen. Nu de beurzen weer tot rust zijn gekomen zijn de goud- en zilverkoersen iets gedaald. Een goed moment om hierin te gaan investeren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten