Ondanks het feit dat cryptomunten als Bitcoin het momenteel niet bijzonder goed doen, doen niet alle crypto-ondernemers slechte zaken. Meer zelfs: talloze cryptobedrijven en cryptobeleggers maken nog steeds veel winst. En dat komt doordat er op de cryptomarkt kansen voor het oprapen liggen. Zeker voor wie ook in de richting van andere cryptomunten durft te kijken.
Stijgende verkoop van hardwarewallets
In de eerste plaats blijft de verkoop van hardwarewallets nog steeds stijgen. Dergelijke wallets worden gebruikt om cryptomunten op te slaan, te beheren, te ontvangen en te verzenden. In feite slaan ze niet de cryptomunten zelf op, maar wel de toegangsmogelijkheid tot de munten. Het is een oplossing om te voorkomen dat hackers cryptomunten kunnen stelen. Er zijn verschillende producenten van dergelijke wallets. Er is bijvoorbeeld de Nano-serie van het Franse Ledger en de Trezor-serie van het Tsjechische bedrijf SatoshiLabs. De reden waarom deze producten het goed doen, heeft net te maken met de angst die op de cryptomarkt heerst. Beleggers vrezen dat exchanges op de fles zullen gaan, worden angstig door de vele hacks en scams en investeren nu in extra veiligheid.
Beleggers kunnen nog steeds winst maken op de cryptomarkt
Het zijn niet alleen de producenten van wallets die het goed doen. Ook voor beleggers zijn er winstmogelijkheden, zeker op korte termijn. Op een gemiddelde dag kan de waarde van een Bitcoin met honderden euro’s stijgen en dalen. Door te kopen op de dagelijkse dalen en te verkopen op de dagelijkse pieken kan er heel wat winst worden gemaakt. Dergelijke speculanten voeren dagelijks talloze transacties uit en verkopen altijd heel snel. Door te werken met hefbomen kunnen ze hun winst vergroten. Het moet wel worden gezegd dat ze hiermee ook de risico’s vergroten.
Tegelijkertijd is het ook mogelijk om winst te maken als de cryptomarkt het slecht doet. Dat doet men door via afgeleide producten in cryptomunten te investeren, bijvoorbeeld door middel van crypto-CFD’s. Daarbij wordt er eigenlijk een contract gesloten tussen een koper en een verkoper en is het zowel mogelijk om long te gaan (inspelen op stijgende koersen) als om short te gaan (inspelen op dalende koersen). CFD’s zijn er niet alleen voor cryptomunten, maar bijvoorbeeld ook voor buitenlandse valuta, grondstoffen, aandelen en indices. Een bekende aanbieder van dergelijke crypto-CFD’s is Bitcoinprofit. Het klantenbestand van dergelijke aanbieders groeit snel.
Sterke dollar en groei voor cryptomunt Tether
Bitcoin en Ethereum, nog steeds de twee grootste cryptomunten qua marktkapitalisatie, hebben de verliezen de afgelopen maanden opgestapeld. Veel andere cryptomunten hebben dat voorbeeld gevolgd, maar ze deden dat niet allemaal. Tether is een voorbeeld van zo’n buitenbeentje. Hoe dat komt? De Tether is gekoppeld aan de dollar. Het weerspiegelt de waarde van de Amerikaanse dollar en de dollar doet het al een hele tijd goed.
Een sterke dollar biedt voordelen. Amerikaanse bedrijven dienen namelijk minder dollars te betalen voor producten die ze kopen bij Nederlandse bedrijven, waardoor de Amerikaanse vraag stijgt. Ook bedrijven die veel omzet boeken in de Verenigde Staten, zoals de Ahold Delhaize, zullen hun in euro’s omgezette omzet hoger zien uitvallen. Voor cryptobeleggers is een stablecoin als Tether dan weer een eenvoudige manier om te beleggen in winstgevende dollars.