Wil jij succesvol zijn, zowel op zakelijk als privegebied?

Wil jij succesvol zijn, zowel op zakelijk als privégebied? Het is heel belangrijk om je mindset dan ook op succes in te stellen. Een eerste stap om dát te doen, is je ook je uiterlijk veranderen zodat je kans om te slagen groter wordt.

Hoe jij je kleed en jezelf verzorgt is een belangrijk onderdeel van jouw uitstraling en kan veel invloed hebben op hoe anderen jou zien in de zakelijke wereld. Het is daarom belangrijk om te investeren in een goede verzorging van je looks. En dan hebben we het niet alleen over je outfit, maar ook bijvoorbeeld over het verwijderen van tattoos en piercings en het regelmatig naar de kapper/barbier gaan. Daarbij is het belangrijk dat jij je zelfverzekerd moet voelen in wat je draagt en hoe je eruitziet, want dit straal je ook uit naar anderen toe! In je oude kloffie en met onverzorgd haar zal je niet snel een belangrijke speler worden in de zakenwereld. Begin dus bij het begin en verander je look met het oog op succes!  Wij geven je een paar handige tips om dat te bereiken.

1. Tattoos en piercings verwijderen

De eerste tip die we je willen geven is je tattoo verwijderen en je piercings uit doen. Als jij serieus genomen wilt worden in de zakelijke wereld, dan is het aan te raden om tattoos en piercings te verwijderen of af te dekken. Deze kunnen namelijk afleiden van waar het echt om gaat: jouw kwaliteiten als professional. Zeker als deze tatoeages of piercings groot en opvallend zijn, kan dit een negatieve invloed hebben op hoe anderen jou zien. Helaas is het zo dat veel mensen, vooral in de zakenwereld, vooroordelen over je hebben als je tattoos of piercings hebt. Ook kan het zijn dat je spijt hebt van je tattoo en niet wilt dat iedereen op je werk het te zien krijgt. Tegenwoordig kun je een tattoo verwijderen met lasertechniek bij een ervaren schoonheidsspecialist of huidkliniek. Afhankelijk van de afmetingen van jouw tattoo zal dat in 1 of meerdere sessies gebeuren. Net als het zetten van een tatoeage, kan ook het verwijderen ervan enigszins pijnlijk zijn. Om te zorgen dat men van de modernste lasertechniek gebruikmaakt, zoek je het best een ervaren specialist, zoals een huidkliniek Amsterdam.

2. Naar de kapper/barbier

Zorg voor een strak kapsel en, als je een baard hebt, voor een goed verzorgde baard. Dit betekent regelmatig naar de kapper/barbier gaan om deze bij te laten werken en stylen. Kies voor een stijl die past bij jouw gezichtsvorm en uitstraling. Een goed verzorgd kapsel kan veel doen voor jouw uitstraling! Als vrouw kun je zowel een lang als een kort kapsel dragen, zolang het maar goed verzorgd is en mooi in model is gebracht, voordat je naar je werk gaat.

3. Zorg voor een passende outfit

Een passende outfit is essentieel in de zakelijke wereld. Zorg dat jouw outfit past bij de gelegenheid en bij jouw persoonlijkheid. Kies voor kledingstukken van goede kwaliteit en zorg dat deze goed passen. Vermijd te strakke of te losse kleding, want dit kan onprofessioneel overkomen. Let ook goed op de dresscode op je werk. Het maakt niet uit of dit nu officieel is vastgelegd, of dat het een soort ongeschreven wet is. Zorg dat je niet overdressed bent, maar je wel altijd goed verzorgd kleedt. Een mooi pak van goede schnitt is voor zowel mannen als vrouwen een goede keuze.

4. Draag nette schoenen

Net als bij de outfit is het ook belangrijk om bijpassende schoenen te dragen. Kies voor nette schoenen die passen bij jouw outfit en zorg dat deze goed onderhouden zijn. Vieze of versleten schoenen kunnen een negatieve invloed hebben op jouw uitstraling. Leren schoenen krijgen meestal de voorkeur boven sneakers, hoewel er ook werkomgevingen zijn waarbij sneakers ook best gedragen kunnen worden. Zoals we al zeiden; let op de dresscode die er op je werk is en pas je daarbij aan.

5. Accessoires en een luchtje

Accessoires kunnen jouw outfit helemaal afmaken, maar pas op dat je niet overdrijft. Kies voor subtiele accessoires die passen bij de gelegenheid en jouw persoonlijkheid. Een mooi horloge doet het bijvoorbeeld altijd goed. Een subtiel luchtje kan ook veel doen voor jouw uitstraling, maar let erop dat je niet te veel gebruikt. Dames gebruiken make-up, maar ook dit moet niet overdadig zijn.

Dressed for success

Of je nu droomt van een eigen bedrijf of carrière wilt maken binnen een grote onderneming: draag mooie, nette kleding, verzorg jezelf goed en houd je looks subtiel. Als jij je prettig voelt in je outfit, dan straal je dit ook uit naar anderen toe en zal dit positief werken in de zakelijke wereld. Je mindset is gefocust om te slagen en jij bent “dressed for success”!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten