Wil jij bijdragen aan een kansrijk en zorgeloos online bestaan voor iedereen? Kom dan werken bij SIDN

Dit bedrijf is de kers op de taart voor ICT’ers. Dichter bij de bron kom je namelijk niet, want bij SIDN werk je in het hart van het internet in Nederland. Daar zou jij ook wel willen werken, toch?! SIDN heeft regelmatig nieuwe vacatures, dus neem snel een kijkje.

Vrij en toegankelijk internet voor iedereen

SIDN, gevestigd in Arnhem, beheert als onafhankelijke stichting het .nl-domein. Zij verwerken de registratie van .nl-domeinnamen en zorgen ervoor dat, als jij een .nl-adres intypt, je bij de juiste site uitkomt. SIDN zorgt voor een vrij en toegankelijk internet voor iedereen. Sinds 2003 kan iedereen een .nl-domeinnaam registreren. “In 2020 mochten we de 6 miljoenste .nl-domeinnaam registreren. We zijn het vijfde grootste landendomein ter wereld“, vertelt Samantha van Eck, HR adviseur bij SIDN, trots.

Cybersecurity en Online Identity

Naast het beheren van alle .nl-domeinnamen, ontwikkelt en levert SIDN ook diensten op het gebied van cybersecurity en online identity. Zo ontwikkelden zij samen met een aantal partners de securityoplossing CyberSterk, waarmee ondernemers inzicht krijgen in de digitale risico’s van hun netwerk en website, en de slimme IRMA-app, die jouw persoonlijke data veilig houdt. Samantha: “De meeste vacatures vind je op onze ICT afdeling, dat is de grootste afdeling. We zoeken ter uitbreiding o.a. een Security engineer, DNS engineer, Technical lead future internet, (Java) DevOps engineer en Linux engineer.” SIDN heeft ook een afdeling SIDN Labs. Daar bedenken innovatieve medewerkers o.a. nieuwe dingen voor het internet van de toekomst. Samantha: “Ons onderzoekswerk draagt bij aan innovatie en versterkt de internationale positie van Nederland.”

SIDN steunt internetprojecten

SIDN geeft maatschappelijke startups een steuntje in de rug via SIDN fonds. SIDN heeft geen winstoogmerk, dus wat zij verdient met de .nl-registraties investeert zij in bijvoorbeeld veelbelovende internetprojecten of initiatieven die het internet op een vernieuwende manier inzetten of de weerbaarheid van de internetgebruiker vergroten. Door de kennis van gebruikers te vergroten en toegankelijkheid te stimuleren, stoomt SIDN burgers klaar voor de digitale toekomst. Samantha: “Zo leveren we een maatschappelijke impact. Dat maatschappelijke karakter zie je terug in het karakter van onze medewerkers. Nieuwe medewerkers voelen zich vaak snel op hun gemak. Collega’s zijn open, eerlijk en altijd bereid om je te helpen. We werken op basis van gelijkwaardigheid, dus onze medewerkers voelen geen drempel om iets aan de directie te vragen.”

Online onboarding

Samantha startte in september 2020 bij SIDN als HR adviseur. Zij leerde haar collega’s vooral online kennen. Samantha: “Gelukkig mochten we in die periode nog één dag per week op kantoor zijn, maar mijn onboarding is vooral online geweest. Door een online introductieprogramma en een goed inwerkprogramma heb ik een prettige en snelle start bij SIDN gehad. Ondanks dat je je collega’s vooral via een scherm ziet en spreekt voelt het in korte tijd al alsof je er al heel lang werkt, zo vertrouwt voelt het.”

Persoonlijke ontwikkeling

Samantha merkte aan den lijve dat internet door corona nog belangrijker was geworden. Voor samenwerking, commercie, kennisdeling, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. SIDN geeft veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingen/trainingen. Samantha: “Techniek gaat razendsnel. We willen voorop blijven lopen, dus we zorgen ervoor dat onze medewerkers de juiste kennis kunnen vergaren. We zoeken dus zelfstandige mensen die zichzelf willen blijven uitdagen en ontwikkelen. Als mensen zich ontwikkelen, ontwikkelt de organisatie mee.”

Agile werken en DevOps Teams

Momenteel ontwikkelt SIDN zich op het gebied van Agile werken. Samantha: “We werken al met een aantal scrumteams. Daarnaast brengen we software Development en Operations samen tot één multidisciplinair team dat volledig verantwoordelijk is voor het beheer en continue ontwikkeling van onze diensten. Het agile werken stelt ons in staat om flexibeler mee te bewegen in de snel veranderende markt. Het maakt ons wendbaarder naar de toekomst toe. Veranderingen kunnen sneller worden doorgevoerd. Daar passen flexibele mensen bij, die niet vanuit een specialisme werken, maar meer generalistisch zijn. We moeten elkaars werk over kunnen nemen.”

Liever in spijkerbroek dan pantalon

“En om flexibel te kunnen zijn, lopen wij liever in een spijkerbroek dan in een pantalon. Iedereen mag zichzelf zijn bij ons”, vertelt Samantha. SIDN schenkt veel aandacht aan de teamspirit. Het hele jaar door wordt er van alles georganiseerd: familiedagen, kerstdiners, sportdagen, barbecues en zelfs complete weekenden weg. Niets moet, alles mag. Samantha: “Tijdens corona was er een quarantaine building game en kreeg iedere deelnemer vooraf een doos met een compleet borrelpakket erin toegestuurd. Tijdens kerst hebben we online gekookt onder begeleiding van een echte kok en deze week ontvingen we allemaal een muismat met daarop een foto van het kantoorpand en de tekst ‘ik mis jullie #365dagenthuiswerken’.” Dat SIDN goed voor haar medewerkers zorgt, blijkt ook uit het aantal vaste contracten en het gemiddeld aantal jaren dat medewerkers bij SIDN blijven werken. “Het is een warm bad”, aldus Samantha.

Wil jij in het hart van het internet werken? Dan nodigen we je uit om een kijkje te nemen bij onze vacatures.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten