“Wil je meedoen in het veld? Dan moet je je kennis blijven onderhouden”

TCPM Bart Schreurs
TCPM Bart Schreurs

Werken aan technologische innovaties voor de wereld van morgen vereist dat je kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Daarom reikt TCPM Ingenieurs & Adviseurs haar medewerkers alle mogelijke handvatten aan om zich continu te blijven ontwikkelen. “De theorie is leuk, maar zodra je van school komt leer je pas echt het vak”, zo ondervond ook Bart Schreurs (33 jaar), die sinds 2018 als Mechanical Engineer bij TCPM werkt.

Ruimte om ervaring op te doen

Aan de Universiteit Twente behaalde Bart de bacheloropleiding Mechanical Engineering gevolgd door de master Design engineering en Productmanagement, waarna hij direct bij TCPM in dienst kwam. “Gedurende de studie wist ik nog niet specifiek waar ik wilde gaan werken”, blikt Bart terug, “TCPM gaf mij meteen een persoonlijk en vertrouwd gevoel. “Het werken aan diverse projecten voor verschillende opdrachtgevers gaf mij de mogelijkheid veel kennis op te bouwen en ervaringen op te doen. Perfect dus.”

Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling

Vers van de universiteit en dus nieuw in het bedrijfsleven ging hij bij TCPM aan de slag. De werkgever stimuleert niet alleen professionele ambities, maar ook persoonlijke ontwikkelingen. “Na een maand inwerken gaf ik aan dat ik er klaar voor was en keken we samen, vanuit mijn behoeftes en mogelijkheden, naar een passend project.” En met succes, inmiddels werkt Bart al vier jaar bij TCPM, hij werkt nu aan een opdracht voor Standard Fasel, specialist in stoomketels en branders voor industriële toepassingen. “Geen dag is hetzelfde. Ik werk vanuit ons TCPM kantoor in Apeldoorn, maar ben ook veel bij de opdrachtgever of in het veld bij de installaties. TCPM faciliteert ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Wij werken dus erg flexibel maar zeker ook pragmatisch. Het projectresultaat staat boven alles.”

Kennis blijven onderhouden

Dagelijks nieuwe problemen voorgeschoteld krijgen, is volgens Bart het mooiste aan zijn werk. “Ik wil problemen oplossen en daarbij dingen verbeteren.” Hij benadrukt dat hierbij samenwerking en adequate kennis essentieel zijn. “Wil je meedoen in het veld? Dan moet je je kennis blijven onderhouden.” TCPM telt ruim 200 medewerkers, wat gelijk staat aan enorm veel kundigheid waar Bart altijd op terug kan vallen. Naast interne kennisdeling volgen TCPM’ers verschillende cursussen en opleidingen, aansluitend op de benodigde competenties van ieder individu.

Het beste uit jezelf halen

Het ingenieurs- en adviesbureau stimuleert, faciliteert en ondersteunt een duurzame groei. “Maar je zit zelf aan het stuur van je ontwikkeling”, vult Bart aan. Op dit moment richt hij zich op het doorgroeien naar een leidinggevende rol. Binnen TCPM bespreekt hij hoe hij dat het beste kan aanpakken en wat hij daarvoor nodig heeft. “Het is ook mooi om te zien hoe al mijn collega’s zo hun eigen uitdaging hebben en hoe we elkaar daarmee motiveren het beste uit onszelf te blijven halen.”

Podcastserie We Love Engineering

TCPM’ers dragen met trots hun vak uit en delen de diversiteit aan projecten en bekwaamheden ook graag met externe partijen en geïnteresseerden. Hiervoor is hun eigen podcastserie We Love Engineering het nieuwste communicatiekanaal. Met ondernemers, ingenieurs, adviseurs en andere betrokkenen uit het werkveld bespreken ze hierin actuele vraagstukken en uitdagingen binnen de industrie. De serie is in iedere podcastapp voor iedereen beschikbaar. Zo laat TCPM steeds meer mensen kennismaken van hun liefde voor het vak.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten