West-Brabant loopt voorop in de transitie naar de nieuwe economie

De wereld verandert in hoog tempo. En daarmee de rol van de economie. Ondernemen vraagt om meer dan alleen een verdienmodel. Aandacht voor opgaven als duurzaamheid, klimaat, en kansengelijkheid.  In West-Brabant gaan we samen de economie van morgen vormgeven. De Economic Board West-Brabant (EBWB), een alliantie van overheden, kennisinstellingen en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, heeft duidelijke keuzes gemaakt. Samen is de ambitie van 2030 vastgesteld: West-Brabant is in Nederland dé voorloper in de transitie naar de nieuwe economie en is de plek voor innovatieve ondernemers die daar aan bijdragen.

Economische Agenda

In West-Brabant zetten we in op duurzaam, sociaal en daarmee toekomstbestendig ondernemerschap. Een plek waar innovatieve ondernemers elkaar vinden en versterken in de zoektocht naar verdere innovatie. ‘Duurzame Economie’ en ‘Innovatief Ondernemen” zijn de komende jaren de pijlers. Onder deze thema’s hangen vier programma’s: Circulair Ondernemen, Plantbased Ondernemen, Startup & Scale-up en Innovatief mkb. Deze 4 programma’s staan uitgewerkt in de Economische Agenda 2023-2026. De EBWB heeft de regionale ontwikkelorganisatie REWIN de opdracht gegeven om deze agenda uit te voeren, samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

Focus

Paul Depla, voorzitter van de EBWB, stelt dat de regio West-Brabant met haar blik op de toekomst gericht moet zijn. “De samenleving vraagt om ondernemerschap met oog voor mens en planeet. Om als regio in de toekomst economisch relevant te blijven, moeten we ons focussen op duurzaamheid en innovatie. Zo blijft de regio in de toekomst een interessante plaats voor bedrijven en werknemers. Met onze ambitie binnen de economische transitie naar een duurzame, sociale, groene en digitale economie zijn we een echte voorloper. Met concrete doelen kunnen we aan de slag voor een duurzame toekomst voor de regio en de mensen die er werken, leven en wonen.”

REWIN

De uitvoering van de Economische Agenda ligt in handen van REWIN. Stephanie ter Borg, directeur van REWIN: “We pakken dit vol energie op. Concreet samen aan de slag met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Vanuit de vier programma’s werken wij aan de transitie naar de nieuwe economie. Samen voor een toekomstbestendig West-Brabant.”

Download: Ambitie West-Brabant 2030, Economische Agenda 2023-2026 en zie https://www.ebwb.nl/

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten