Werkveld, student en docent leren en innoveren samen

Weet jij wat een hybride leeromgeving (HLO) is? Of ben je al langer actief hierin, maar ben je op zoek naar handvatten om jouw HLO door te ontwikkelen? Kom dan naar de Fontys Hybride Leeromgevingen Week. In de week van 9 tot 13 mei organiseert Fontys een week in het teken van hybride leeromgevingen. Een hybride leeromgeving is een plek waar werkveld, studenten en docenten samen leren en innoveren om de praktijk te innoveren. Tijdens deze week kun je meer leren over hoé en, waarom het waardevol is voor jou om samen te werken in een hybride leeromgeving en je kunt mensen ontmoeten die ermee bezig zijn! Tijdens de week is het mogelijk verschillende sessies te bezoeken in Eindhoven, Tilburg en Helmond.

Werkveld
Werkveldpartners kunnen kennis komen maken met het fenomeen HLO. Wat kan het jouw organisatie opleveren om samen te werken met docenten en studenten? Of werk je al langer samen in een HLO en zou je deze samenwerking willen professionaliseren?

Docenten
Docenten die minder bekend zijn met een HLO kunnen tijdens kennissessies basisinformatie opdoen over hybride leeromgevingen. Daarnaast geven verdiepende sessies antwoord op veelvoorkomende HLO vraagstukken. En natuurlijk is er ruimte en gelegenheid om kennis uit te wisselen en anderen te ontmoeten.

Studenten
Wil jij weten hoe andere studenten succesvol zijn door middel van een HLO en wat het hen oplevert als student? Heb jij behoefte aan nieuwe connecties? Of ben je op zoek naar een innovatieve stage of afstudeerplek? Kom dan zeker naar de marktplaatsen en verbreed je horizon tijdens de inspiratiesessies.

Fontys for Society
Fontys zet zich op verschillende manieren in voor de samenleving. Als publieke hbo-instelling hebben we een belangrijke maatschappelijke opdracht: we ontwikkelen talent. Talent van studenten, medewerkers en professionals uit de regio. Eén van de manieren hoe we hieraan vormgeven is via hybride leer- en onderzoeksomgevingen, ook wel hybride leeromgevingen.

Deelnemen
Verdeeld over de Fontys locaties High Tech Campus Eindhoven, Station88 Tilburg en Automotive Helmond wordt een divers programma aangeboden. Deelname aan onderdelen van het event is geheel gratis. Op de website vind je  het gehele programma inclusief beschrijving van de sessies, en kun je je aanmelden voor één of meerdere sessies.

 


 

Deze week wordt georganiseerd door het Programma Hybride Leeromgevingen en het kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen. Neem voor vragen contact op met Hanna van Beelen, h.vanbeelen@fontys.nl.of 06 28 36 66 60.

De uitdagingen van morgen vragen vandaag om slimme ideeën. Daarom werkt Fontys met denkers die    verder kijken en met durvers die doen. Studenten, docenten, onderzoekers en werkveldpartners. Iedereen werkt samen en leert van elkaar. In verrassende samenstellingen en over vakgebieden heen. We verbinden onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Wij ontwikkelen talenten en komen tot concrete oplossingen voor een duurzame samenleving waarin aandacht voor elkaar de norm is. Een samenleving waarin iedereen meetelt en mens en natuur in evenwicht zijn. Iedere stap is er weer een vooruit. Bij Fontys werken we elke dag samen aan impact.

Fontys Hogeschool is een multidisciplinaire kennisinstelling met diverse locaties in Brabant en Limburg. We bieden een breed aanbod in hbo-opleidingen, kennis en praktijkgericht onderzoek. Samen met werkveldpartners leiden we studenten op tot up-to-date professionals voor de maatschappij van nu én morgen. Met het werkveld werken we ook samen aan praktijkgericht onderzoek waarvan de resultaten direct toepasbaar zijn.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten