Werktalent creëert nieuwe mogelijkheden om personeelstekort op te lossen.

Goed personeel vinden is momenteel erg moeilijk voor bedrijven. De arbeidsmarkt is nog nooit zo krap geweest. Voor kandidaten een luxe positie, voor bedrijven een grote uitdaging. Bij WerkTalent houden ze wel van zo’n uitdaging, maar het is wel “alle zeilen bijzetten”, vertelt Jason Kuklewski, Business Partner van WerkTalent Waalwijk. “Het vraagt vooral iets van onze creativiteit, innovativiteit en assertiviteit. Maar als het dan slaagt, zoals bij Alvero, dan is de voldoening des te groter.”

Chronisch personeelstekort

Alvero kantoormeubelverhuur uit Oosterhout heeft op continue basis vacatures open staan voor o.a. chauffeurs en magazijnmedewerkers. Jason: “We werken al jaren samen met Alvero. Vroeger zetten we op zondag een vacature online en hadden we maandagochtend al dertig sollicitatiebrieven in onze mailbox. Nu moeten we blij zijn als we één of twee reacties krijgen tijdens de gehele periode dat de vacature open staat. Dat vraagt echt wel om een andere aanpak.” Voor WerkTalent is het onontgonnen terrein, want deze arbeidsmarktsituatie heeft zich nog nooit voorgedaan in Nederland. “We moeten op een andere manier werven. We moeten innoveren. Het vraagt om maatwerk.”

Personeel creëren door omscholing

Innoveren betekent ook proberen. Gewoon doen. En dat leidde voor WerkTalent tot een succesvol nieuw samenwerkingstraject. “Eén van onze kandidaten is altijd schilder geweest, maar hij raakte allergisch voor verf. Hij had geen andere diploma’s, dus het was voor hem moeilijk om werk te zoeken en vinden. Ik heb vooral ingezoomd op wat hij leuk vond aan zijn huidige baan. Hij vond het fijn om onderweg te zijn, mensen te helpen en fysiek bezig te zijn. Die aspecten komen ook terug in bijvoorbeeld een chauffeursfunctie. Dat zag deze kandidaat wel zitten, maar dat betekende wel dat hij moest worden omgeschoold. We zijn daarom in gesprek gegaan met Alvero en BLOM opleidingen uit Etten-Leur. De contacten waren er al, want we lieten heftruck- en reachtruckexamens al door BLOM afnemen. We bedachten samen een oplossing voor deze kandidaat. Hij heeft nu bijna zijn C-rijbewijs (met code 95 kwalificatie) en ondertussen is hij als bijrijder aan de slag bij Alvero. Hij heeft een nieuw toekomstperspectief.”

Samenwerken creëert kansen

WerkTalent bekijkt momenteel de mogelijkheden om op grotere schaal mensen om te scholen. “We zoeken nu minder gericht naar chauffeurs, maar juist naar mensen die een carrièreswitch willen maken. De markt wordt daarmee ineens een stukje groter, je vergroot je kansen en door om te scholen creëer je nieuw beschikbaar personeel.” De samenwerking tussen WerkTalent, Alvero en BLOM opleidingen is een mooi praktijkvoorbeeld voor de logistieke sector, maar Jason hoopt ook bedrijven in andere sectoren te inspireren. “Onze expertise ligt op het gebied van logistiek, techniek, office en industrie. Met 18 vestigingen door heel Nederland biedt ons kandidatenbestand enorme mogelijkheden voor omscholing naar deze sectoren. Dus we richten ons nu vooral op nieuwe samenwerkingsverbanden met bedrijven en opleiders.”

Online kandidaten werven

WerkTalent innoveert niet alleen door middel van omscholing, hun hele wervingsproces is veranderd. “Vroeger kwamen de kandidaten gewoon op onze vestiging binnenlopen. We waren als arbeidsbemiddelaar meer gericht op acquisitie van bedrijven en relatiebeheer. Maar nu zijn de rollen omgedraaid. De bedrijven melden zich wel, maar nu moeten we actief op zoek naar kandidaten. Dit is niet alleen een kwestie van aansprekende vacatures schrijven. We moeten ook dáár zijn waar de kandidaat zoekt. En dat is vooral online. We voeren gerichte social media campagnes, benaderen mensen actief via LinkedIn, plaatsen (push)advertenties op Instagram. Dit vraagt wat van onze recruiters. Zij worden dan ook continu bijgeschoold.”

No cure no pay

Voor bedrijven kost het in deze krappe arbeidsmarkt veel tijd en geld om nieuw personeel te werven. WerkTalent neemt dit graag uit handen. En dat doen ze zelfs op ‘no cure no pay’ basis. Kandidaten kunnen niet alleen op uitzendbasis of via detachering worden geplaatst, maar kunnen ook direct op contract bij een bedrijf. Dus kamp je met een personeelstekort? WerkTalent denkt graag met je mee.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten