Welke zakelijke autoverzekering past het beste bij jouw bedrijf?

Of je nu ondernemer bent in Gelderland, Brabant, Overijssel of Zeeland, je wilt altijd dat je op een professionele manier op bezoek bij je klanten kunt gaan. Het woord representatief zal in veel gevallen de lading dekken als je een goede indruk wilt maken als je voor de eerste keer bij een nieuwe klant binnenstapt.

Representatief kan voor meerdere dingen staan. Het kan bijvoorbeeld over de inrichting van je kantoor of bedrijfshal gaan. Die hoeft niet alleen netheid uit te stralen maar ook de mate waarin je personeel het vakmanschap kan tonen. Bij een rondleiding moet de klant kunnen zien dat er professioneel, veilig en met plezier door jouw personeel gewerkt wordt. Die lopen vast niet allemaal in een driedelig pak of mantelpakje. Kwalitatieve werkkleding met een duidelijk logo van je bedrijf is dan meer van toepassing.

Voor de inrichting van je kantoor is een moderne en schone inrichting meteen een visitekaartje als klanten je bezoeken. Voor een directielid of verkoper is representatieve kleding een belangrijke factor. Over het algemeen weten de kopers van je producten het te waarderen als je een goed gekapte haardracht hebt en je kin netjes geschoren is. Het wekt in ieder geval een stuk vertrouwen.

Auto van de zaak

Ga je op bezoek bij een belangrijke nieuwe prospect dan zul je naast representatieve kleding en goed gepoetste schoenen ook in een blinkende nette auto willen verschijnen. Als je in een roestige oude ronkende diesel de parkeerplaats opschuift zul je meteen met 0-1 achter staan. Tegenwoordig zijn er verschillende manier om een auto van de zaak aan te schaffen. Je kunt er eentje leasen of zelf kopen waarna je het voertuig door de jaren heen afschrijft. Koop je een zakelijke en representatieve auto, dan ben je wettelijk verplicht om je zakelijke auto verzekeren. Afhankelijk van de manier waarop je de auto gebruikt en van een aantal andere factoren, kies je een goede en liefst niet te dure autoverzekering die het beste bij je past.

Wie rijdt?

Het kan zijn dat je naast de auto van de zaak die je als eigenaar rijdt, ook voor je personeel vervoer wilt aanschaffen. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de verzekering die je voor bedrijfswagens nodig hebt duurder zijn dan een particulieren autoverzekering. Een bedrijfsauto verzekeren is daarom van groot belang. Ook zie je vaak dat je op je eigen auto zuiniger bent dan wanneer je in eentje van je werknemer rijdt. Die zijn dan in feite niet zelf de eigenaar. Hun belang bij schadevrij rijden is daarom veel minder groot, omdat zij een premieverhoging door een schade niet merken

Een bedrijfseigenaar zal er dus altijd de grootste moeite voor over hebben dat zijn vloot zoveel mogelijk schadevrij rijdt tegen een lage verzekeringspremie. Die premie hangt af van meerder factoren. Zo speelt de gekozen dekking een rol, de leeftijd van de chauffeur, het aantal gereden schadevrije jaren en in welk postcodegebied het bedrijf is gevestigd.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten