Welke vloer moet je nemen voor je bedrijf?

Wil je een moderne, industriële look? Dan kun je voor een betonvloer kiezen. Deze zijn enorm sterk en makkelijk schoon te houden, mede omdat ze geen zichtbare naden of kieren hebben. Het is een vloersoort die lang meegaat, tenminste: als je hem een jaarlijkse onderhoudsbeurt geeft. Er kunnen wel kleine scheurtjes in ontstaan, maar dat voegt alleen maar toe aan de industriële uitstraling. Een belangrijk nadeel van een betonvloer, is dat het geluid weerkaatst en je dus andere maatregelen moet treffen in het belang van de akoestiek van de ruimte.

Laminaat

Laminaat is makkelijk te leggen vloer van kunststof. Het bestaat uit vier lagen: een balanslaag, kernlaag, decoratieve laag en bovenlaag. Hoewel vooral laminaat dat op hout lijkt populair is, zijn er allerlei dessins zijn mogelijk. Laminaat is redelijk goedkoop, makkelijk schoon te houden en zorgt niet voor problemen bij mensen met allergieën. Het krimpt niet of zet niet uit, en is daarom prima te combineren met vloerverwarming. Wel doet laminaat weinig goeds voor de akoestiek.

PVC

PVC is een kunststof. Een PVC-vloer bestaat uit verschillende lagen en is wat steviger dan bijvoorbeeld vinyl. Het wordt in banen gelegd en heeft een beschermende PU-toplaag. Het laat zich makkelijk reinigen met een dweil of stofzuiger. Qua uiterlijk lijkt een PVC-vloer erg op laminaat. Wel zijn ze in tal van dessins beschikbaar en relatief betaalbaar. Let er wel op dat je een PVC-vloer niet zomaar over een oude vloer heen kan leggen, omdat een egale basis noodzakelijk is. PVC is namelijk relatief dun. Geïnteresseerd? Je kunt een PVC vloertje kopen bij Kwantum.

Tapijt

Voor een chiquere uitstraling kun je voor tapijt kiezen. Dat is tegenwoordig in allerlei kleuren en zelfs met verschillende prints te krijgen. Het houdt goed warmte vast, waardoor het warm en zacht is onder de voeten. Ook absorbeert het geluid, waardoor het bijdraagt aan een goede akoestiek. Tapijt leent zich echter vooral ruimtes waar niet al te veel verkeer is, omdat tapijt snel onherstelbaar beschadigd raakt. Ook kunnen mensen erdoor last van hun allergieën krijgen. Daarnaast is tapijt moeilijk schoon te houden. Beperk het gebruik van tapijt dus tot kleinere kantoren en ontvangstruimtes.

Natuurlijk zijn er nog andere vloertypes, zoals hout, vinyl en parket. Deze lenen zich echter om verschillende redenen minder goed voor een bedrijfspand.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten