Welke soorten industriedeuren zijn er?

Industriedeuren zijn er in heel wat verschillende varianten. Welke variant het meest geschikt is voor jouw bedrijfspand, is van een aantal zaken afhankelijk. Welk type industriedeur het beste aansluit bij jouw behoeften, ontdek je hier. De nieuwste generatie industriedeuren zijn van superieure kwaliteit en geschikt voor zo’n beetje elk proces en pand. Deze deuren zijn bovendien onderhoudsarm en duurzaam. Bovendien kunnen industriedeuren je helpen met het besparen op energie. Onder industriedeuren verstaan we onder meer overheaddeuren, branddeuren, snelloopdeuren en industriële gordijnen. Bij de specialist vind je een deur die bij je past.

Verschillende soorten industriedeuren in de praktijk

Een overheaddeur gaat letterlijk boven je hoofd open. De deur klapt open en volgen de lijn en de gevel van het plafond zo goed mogelijk. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met deuren die opzij open klappen en te veel ruimte innemen. Overheaddeuren zijn veelzijdig, hebben een hoge isolatiewaarde, zijn energiebesparend en worden op maat gemaakt. Je hebt genoeg opties voor elke situatie. Overheaddeuren zijn beschikbaar als sectionaaldeuren en Dock deuren voor laad- en losperrons. Voor optimale lichtinval zijn er beglaasde overhead deuren. Een andere categorie deur is de snelloopdeur. Hiermee verdeel je ruimtes makkelijk in meerdere compartimenten zonder dat je hiermee het logistieke proces verstoord. De snelloopdeur is een deur die automatisch opent door middel van detectie. Hij is veilig te gebruiken voor zowel producten als mensen. Bovendien is hij van zacht, flexibel materiaal gemaakt.

Branddeuren en industriële gordijnen

Als je met schadelijke materialen en middelen werkt en er reëel gevaar op brand is, dan biedt een branddeur uitkomst. Hiermee vorm je immers een vuurafstotende en veilige barrière tussen twee ruimtes. De vlammen kunnen niet om zich heen slaan en de schade wordt beperkt. Met branddeuren kun je de brand- en vluchtveiligheid van ieder pand optimaliseren. Je kunt een branddeur zowel voor binnen als buitensituaties gebruiken. Brandwerende deuren van Loading-systems.com houdt in dat de deuren voldoen aan de eisen van zowel brandweer als verzekering. Alle deuren van de specialist zijn van de hoogste kwaliteit. Dat geldt ook voor de industriële gordijnen. Deze zijn flexibel van aard en houden zowel tocht, geluid, stof en insecten tegen. Een industrieel gordijn is volledig transparant en vereist een lage investering. Je kunt hem voor uiteenlopende breedtes en hoogtes gebruiken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten