Welk promotiemateriaal kun je effectief inzetten?

Wanneer je als ondernemer aan de slag gaat, dan is het van belang om veel tijd aan promotie te besteden. Natuurlijk kun je je online profileren, want de website is voor een deel het visitekaartje van je onderneming. Tegelijkertijd is het in deze tijd ook verstandig om aan fysieke promotie te doen, want dat werkt ook effectief. 

Mensen vinden het immers fijn om iets tastbaars te hebben. Het blijft langer hangen en tegelijkertijd kun je gedrukt promotiemateriaal op veel manieren inzetten. In dit artikel geven we jou enkele praktische promotietips. 

Stickers

Stickers drukken is bijvoorbeeld een heel goed idee. Deze kun je op verschillende manieren effectief inzetten. In de eerste plaats is het leuk om stickers weg te geven aan mensen tijdens een evenement. Kinderen vinden het bijvoorbeeld leuk om ergens een sticker op te plakken. 

Op die manier maak je een kind blij en tegelijkertijd zorg je voor gratis promotie! Bij Printis kun je grote hoeveelheden stickers tegen scherpe prijzen aankopen. Stickers kun je natuurlijk ook op de muren van je bedrijfspand plakken, zodat mensen direct zien waar ze zijn. 

Folders 

Zowel starters alsook ondernemers die al een tijdje actief zijn binnen de ondernemerswereld doen er goed aan om folders te laten drukken. Fysieke folders brengen namelijk verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats kun je ze op tactische plaatsen neerleggen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie folder voor wachtkamers. In sommige wachtkamers mag je gratis folders neerleggen.

Wanneer mensen aan het wachten zijn, dan hebben ze snel de neiging om uit verveling een folder te pakken. Als je een interessante tekst op de folder zet, dan zullen ze zich snel tot de letters aangetrokken voelen. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om posters weg te geven. In sommige winkelstraten mag je legaal flyeren en dat is natuurlijk ook zeer gunstig te noemen, want dan kun je ook een kort gesprek met iemand aangaan.

Posters 

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is ook geen slecht idee om geld aan posters te investeren. Het voordeel van een poster is dat deze groot is en je kunt er dan ook gemakkelijk de aandacht mee trekken. De poster kun je ook op verschillende publieke plaatsen hangen. Daarvoor moet je uiteraard wel toestemming vragen.

Aanvullende tips voor drukwerk

We hebben verschillende promotiematerialen besproken, maar het is vervolgens ook nog belangrijk om enkele aanvullende tips te geven. In de eerste plaats moet je niet te veel tekst op een poster, folder of sticker zetten. De meeste mensen hebben een korte aandachtsspanne, dus de tekst moet letterlijk kort maar krachtig zijn. Tegelijkertijd moet je ook veel aandacht aan de kleuren besteden. Felle kleuren trekken bijvoorbeeld meer de aandacht. 

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten