Welk intercom systeem past het best bij jouw bedrijf?

Ben je ondernemer en wil je graag weten wie jouw bedrijf binnenkomt? Je wilt natuurlijk dat vaste klanten en leveranciers makkelijk het bedrijf binnen kunnen komen, maar ongenodigde gasten houd je liever buiten de deur. Met het gebruik van een intercom systeem kun jij bepalen wie jouw bedrijf binnenkomt, zonder dat het de doorstroom en efficiëntie van het bedrijf negatief beïnvloedt. Met behulp van een zakelijk intercom systeem kun je namelijk gemakkelijk op afstand checken wie er voor de deur staat. Er worden veel verschillende soorten intercom systemen aangeboden op de markt, voorzien van allerlei verschillende specificaties, maar welk systeem past nu het best bij jouw bedrijf? Je leest het hier.

Kies je voor de IP- of analoge intercoms?

De eerste groep waar je uit kunt kiezen zijn de IP-intercoms en de analoge intercoms. De IP-intercom maakt gebruik van een datakabel en wordt ook wel gezien als de moderne variant van de intercom. Dit type is zeer geschikt voor bedrijven waar al een IP-bekabeling ligt, of bedrijven waar het mogelijk is om deze bekabeling aan te leggen. Je kunt binnen dit type intercom kiezen voor audio intercoms, intercoms met een camera, of intercoms met beide functies. Daarnaast heb je ook de analoge intercom. Deze soort wordt ook wel gezien als het traditionele systeem. Heb jij een bedrijf waar geen IP-bekabeling ligt en heb je ook niet de mogelijkheid om dit aan te leggen? Dan is een analoge intercom het meest geschikt voor jouw bedrijf. 

Heb je liever audio, beeld of liever beide?

Naast de keuze tussen een IP-intercom of een analoge intercom, komen er nog andere factoren om de hoek kijken bij het kiezen van de juiste intercom. Zo kun je kiezen voor intercoms met bepaalde specificaties. Een voorbeeld hiervan is de audio intercom. Dit type is voorzien van een speaker en een microfoon aan beide kanten. Zo kun je gemakkelijk communiceren met het persoon dat voor de deur staat. Daarnaast kun je ook kiezen voor een intercom welke voorzien is van een beeldscherm en camera. Door middel van dit type intercom kun je zien wie er voor de deur staat. De intercom is vaak verbonden met een mobiele telefoon of een indoor monitor, waarmee je de beelden kunt bekijken. Daarnaast zijn er ook intercoms met beide functies: hiermee kun je dus zien wie er voor de deur staat en met diegene communiceren. Welk type intercom, voorzien van audio, beeld of toch beide, het beste bij jouw bedrijf past, is volledig afhankelijk van jouw wensen.

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten