Welk effect zullen cryptovaluta’s in de toekomst hebben op bedrijven

We staan aan de vooravond van een ongekende digitale revolutie. Groter en veelomvattender dan we nu nog kunnen bevatten. Dat heeft alles te maken met de introductie van de blockchaintechnologie. Deze ontwikkeling opent vele deuren die tot nu toe gesloten bleven en zal bepaalde branches echt volledig op zijn kop gaan zetten.

De komst van de cryptovaluta’s is nog maar het begin en zelfs daarover raken de media nu al niet uitgesproken. Blijf bij de tijd en koop cryptovalutas om te ervaren hoe dat in zijn werk gaat. Daarvoor hoef je niet diep in de buidel te tasten, terwijl het je wel doet beseffen wat je als ondernemer in de nabije toekomst te wachten staat.

Contracten vastleggen met blockchain

Het zou zomaar eens kunnen dat het werk van een notaris of makelaar er over tien jaar totaal anders uitziet. Op basis van de blockchaintechnologie kun je namelijk contracten registreren met een paar drukken op de knop. Dat is natuurlijk een revolutionaire ontwikkeling die een heel nieuw licht werpt op dergelijke beroepen. Hoe ver dit alles kan gaan? Heel ver! Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je de maandelijkse huur van je woning ook door middel van blockchaintechnologie zou overmaken. En dat diezelfde technologie ook gebruik zou worden voor het aansturen van een elektronisch slot. Dan zou de woning automatisch op slot kunnen gaan als je niet betaald hebt. Dit zou ertoe kunnen leiden dat huurachterstanden tot het verleden gaan behoren.

Elektronisch stemmen

Door de betrouwbaarheid en onfeilbaarheid van deze technologie kunnen nog veel meer processen gedigitaliseerd worden. We zoeken bijvoorbeeld al jaren naar een waterdicht systeem om het uitbrengen van je stem via het internet mogelijk te maken. Met blockchain wordt dit allemaal mogelijk. En het gaat nog verder. Het is niet ondenkbaar dat het hele internet als het ware opnieuw uitgevonden zal gaan worden op basis van deze technologie. Dat zou kunnen resulteren in een internet waarbij hackers geen kans meer hebben en gerichte aanvallen tot het verleden moeten gaan behoren.

Wat kun je zelf al doen?

Meegaan met de stroom is het meest voor de hand liggende advies. Natuurlijk zal niet elke ontwikkeling jouw bedrijf meteen raken. Het is echter ook niet verstandig om de ogen voor deze techniek te sluiten. Je kunt beter op tijd voorbereid zijn en nu de juiste stappen zetten, dan straks achterlopen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten