Weer naar kantoor? Met deze tips kom je op het juiste spoor

Het kantoorleven keert weer terug en daarmee het treinreizen ook. Waar we ons eerst nog een paar keer konden omdraaien in bed, wordt het nu tijd om vroeg op te staan en de trein te pakken naar kantoor.

Dit betekent dat je elke ochtend moet wachten op een druk station, moet vechten om een fijn plekje in de trein én onverwachte vertragingen die je humeur meteen verpesten. Gelukkig bestaan er ook items waarmee je een treinreis een stuk comfortabeler maakt. In deze blog lees je welke dat zijn.

Veilig op pad

Een comfortabele treinreis valt of staat met een goede (laptop)tas. Want hoe makkelijker en overzichtelijker je spullen kunt opbergen, hoe eenvoudiger het is om snel je spullen terug te vinden. Daarnaast is het ook belangrijk dat waardevolle spullen veilig zijn tijdens de reis. In het openbaar vervoer sta je soms dicht op elkaar waardoor het handig is om een anti-diefstal tas te kopen. Bijvoorbeeld een rugzak met een slotje, een tas waarbij de rits niet zichtbaar is of een reistas die gemaakt is van speciaal anti-diefstal materiaal. Hier betaal je vaak wel een meerprijs voor, maar investeren in een kwalitatieve tas is absoluut de moeite waard.

Koffie on the go

Kun je de ochtend niet doorkomen zonder bak koffie? Neem dan zelf koffie mee in de trein. Het voordeel is dat je niet de hoofdprijs betaalt op het station, je niet lang in de rij hoeft te wachten en je kunt genieten van je eigen verse filter, senseo, dolce gusto of nespresso koffie. Bovendien is het belangrijk om jouw eigen koffie to-go veilig mee te nemen. Een lekkende thermosbeker is namelijk een absolute no-go. Doe daarom van tevoren research naar welke beker geschikt is. Beoordeel de thermosbeker op of deze 100% lekvrij is en isolerend is van binnen. Zo blijft jouw drankje lekker warm of koud gedurende de dag.

Blijven hydrateren

Drink tijdens dat kopje koffie een paar slokken water. Niet alleen om de smaak te neutraliseren voor de volgende slok koffie, maar ook om gehydrateerd te blijven. Ondanks dat er geen directe aanleiding is dat koffie vocht afdrijft – dit gebeurt enkel bij grote dosissen – is het belangrijk om gedurende de dag voldoende water te drinken. De richtlijnen zijn namelijk anderhalf tot twee liter water per dag. Dat lijkt misschien veel, maar het is een kwestie van wennen. Een mooie waterfles bedrukken met je eigen naam of fruit toevoegen kan water drinken een stukje makkelijker en leuker maken.

Life savers

De term ‘life savers’ klinkt misschien wat overdreven, maar geloof ons; je wil absoluut niet in de trein zitten met een lege telefoon batterij. Dat wordt namelijk een hele lange terugreis. Zorg daarom dat je altijd een opgeladen powerbank bij je hebt. En als je dan toch bezig bent om reisgadgets aan te schaffen, koop dan ook meteen draadloze oortjes. Die zijn vooral handig als je tijdens de treinreis nog wil werken op je laptop. Zo heb je namelijk je handen vrij en geen last van een storend draad. Ook oortjes of powerbanks kun je personaliseren met je naam of het logo van jouw bedrijf. Zo kun je er meteen meer komen – wat bovendien goedkoper is – en uitdelen aan collega’s.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten