“We weten niet alleen welke voertuigen er inmiddels elektrisch zijn, maar ook wat het effect hiervan is op stikstofgehaltes”

Vraag de gemiddelde Data Science student wat Process mining inhoudt en ze zullen je allen vertellen hoe groot de toegevoegde waarde kan zijn voor het bedrijfsleven; inzichtelijke processen met duidelijke bottlenecks om aan te pakken, gebaseerd op de eigen bedrijfsdata. Wat je hiervoor nodig hebt? Bedrijfsdefinities, betrouwbare data uit het proces dat je wilt analyseren en een data science specialist om er betekenis aan te geven. Drie zaken die eenvoudiger te verkrijgen zijn dan meestal wordt gedacht.

Het begint met een definitie van begrippen, want een gemeenschappelijk begrippenkader is als een gezamenlijke taal. Wat wordt er verstaan onder ‘item’? Welke kenmerken heeft een item? En, bij welke werkstromen is een item betrokken? Welke geautomatiseerde kennis hebben we van items? Als het ware leg je hiermee de fundering die nodig is om de nieuwe structuur op te bouwen.

Gebaseerd op deze begrippen slurpen wij bij onze manufacturing klanten zo veel mogelijk data op. Denk hierbij aan automatisch gegenereerde log data uit productiemachines, door werknemers ingevoerde gegevens en bijvoorbeeld badgescans. Hiermee berekenen we niet alleen de doorlooptijden, management KPI’s en/of productiviteit van medewerkers op een accurate manier, het geeft ons ook inzicht in het proces. Hoe verloopt de daadwerkelijke workflow van een item, wanneer je dit vergelijkt met het ontworpen proces? Waar liggen er kansen voor het oprapen en waar bevinden zich onverwachte of onzichtbare bottlenecks? Proactief handelen, in plaats van reactief ingrijpen.

In het openbaar vervoer zetten we nog een extra stap; we combineren de bedrijfseigen data met zogeheten contextdata. Zo weten we niet alleen dat een bus vertraagd is, maar ook dat dit komt door heftige sneeuwval of een kampioensfeest van PSV dat de binnenstad van Eindhoven blokkeert. We weten niet alleen welke voertuigen er inmiddels elektrisch zijn, maar ook wat het effect hiervan is op stikstofgehaltes rondom stedelijke en natuurgebieden. Op deze manier ontstaan er nieuwe mogelijke indicatoren om binnen het bedrijf op te sturen en inzichten die in een tendersituatie een uniek voordeel bieden.

Of het een productiehal, een vervoerder, een aannemer betreft; elke branche moet in deze tijd aan de slag met data science. Wanneer er een sterke fundering is gestort, zijn de mogelijkheden om hierop door te bouwen tegenwoordig eindeloos. Benieuwd wat er bij uw organisatie mogelijk is? We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

VANL
VANLhttp://www.vanl.nl
VANL brengt met behulp van Data Science technieken, (openbare) data en onze eigen analyse- en optimalisatiesoftware uw bedrijf én de context van uw bedrijf in kaart; samen vinden we de factoren die uw bedrijfsprocessen beïnvloeden.

Meer berichten