“We ontvangen mensen graag, in het grootste ei ter wereld”

“Onze Venco Campus in Eersel is in mijn ogen een uniek gebouw, op een prima bereikbare locatie naast de snelweg. Het is het grootste ei ter wereld ; uniek in vormgeving, in duurzaamheid en in de mogelijkheden die het huisvest. Dit geldt voor de medewerkers, maar ook voor mensen van buiten de pluimveewereld die bijvoorbeeld vergaderruimte in Eersel zoeken. Ik ontvang ze graag.”

Theo Blox is gastheer bij de Venco Campus, hij ontvangt regelmatig groepen die vergaderruimtes of een conferentieruimte in Eersel willen huren, of die gewoon het bedrijf willen zien. Maar het is volgens Theo méér dan dat: “Mijn functie als gastheer is breder dan rondleiden, ik informeer en geef gasten een ervaring in de mooie pluimveewereld. Ze moeten met een gevoel naar huis gaan dat ze hun tijd op de Venco Campus nuttig hebben besteed, dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

“Het bijzondere van de Venco Campus is natuurlijk dat er gewoon mensen werken. Het is een gebouw waar wordt geproduceerd en waar je een rondleiding kan krijgen, om daarmee te zien hoe het Vencomatic productieproces van A tot Z gaat. We zijn allemaal heel trots op wat we doen, dat zul je als bezoeker wel merken.”

Wat houdt jouw rol als gastheer in voor mensen die vergaderruimte in Eersel zoeken?

“Ik begeleid, samen met de backoffice en enkele vrijwilligers, geïnteresseerden van het moment van hun aanmelding tot het afscheid aan het eind van hun bezoek. We vertellen ze bij het eerste contact over de mogelijkheden van onze vergaderruimtes en tijdens hun bezoek worden ze begeleid. Op de website kunnen ze hun wensen aangeven, maar ze kunnen ook gewoon bellen of mailen. Dan pakken we ze als het ware aan de hand en leg uit wat de mogelijkheden zijn. We helpen bij alle vragen die er zijn !”

Venco Campus

“Onze oprichter Cor van de Ven wilde de Venco Campus altijd al toegankelijk maken voor iedereen, om aandacht te geven aan de nieuwste, duurzame ontwikkelingen in de pluimveewereld. Dit start dan meteen bij binnenkomst in het duurzaamste productiegebouw van Europa, destijds nog geopend door Koning Willem-Alexander. We nodigen bijvoorbeeld veel scholen uit, ook lagere scholen. Dat vinden we geweldig, ze raken zo geïnteresseerd in wat we doen en komen later weer terug als stagiair of zelfs medewerker.”

Wat vind jij leuk als gastheer op de Venco Campus?

“Ik vind het vooral leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en ze de Venco Campus te laten zien. Ik ken het bedrijf al méér dan 25 jaar, dus ik kan er veel over vertellen. Ik ben er ook erg enthousiast over en probeer dat over te brengen aan de bezoekers. Ik laat ook graag onze inspanningen zien wat we allemaal doen aan duurzaamheid en diervriendelijkheid in de kippenwereld.”

“Ik krijg veel verschillende groepen op bezoek. Naast klanten en scholen ontvang ik ook graag verenigingen en netwerken die niets met ‘kippen’ te maken hebben, maar wel interesse hiervoor tonen. Of mensen die gewoon een vergader- of instructieruimte zoeken.”

“Ik hoop bij alle gasten te bereiken dat ze een goede dag hebben gehad. Dat ze met het gevoel naar huis gaan dat ze hun dag nuttig hebben besteed. Gezien mijn ervaring en leeftijd denk ik dat me dat wel lukt, en dat ik er zelf ook veel plezier in heb. Want dat is natuurlijk ook belangrijk.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten