We Explore Together: 350 studenten zoeken oplossingen voor vraagstukken uit Zeeuws werkveld

Concert at Sea wil weten hoe ze de stranden na het festival zo snel mogelijk schoon krijgt. De provincie wil maatschappelijk vastgoed zoals kerken verduurzamen. Maxxton vraagt dan weer hoe je het aantal piekmomenten om in te checken op vakantieparken terugbrengt, de gemeente Goes wil een beoordeling van een duurzaam watersysteem, Stichting Strandexploitatie Veere hoopt een duurzame strandpost te realiseren, Adrz een nieuw techniekgebouw en Stedin heeft plannen om alle transformatorhuisjes te renoveren. Hoe zou je dat doen, is de vraag aan studenten van verschillende opleidingen van HZ University of Applied Sciences.
In teams werken ze deze week aan innovatieve, duurzame oplossingen voor dit soort vraagstukken. Er zijn 35 projecten ingediend door bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. HZ Nexus heeft de coördinatie in handen. Er doen meer dan 350 studenten mee aan de derde editie van de We Explore Together Week (WET Week) in de HZ-locatie in Middelburg. Het gros volgt een technische opleiding aan de hogeschool, maar ook andere studenten doen mee. Er is ook een aantal teams dat bestaat uit studenten van de HZ, Scalda en University College Roosevelt. In het project Westerzicht 2150 denken zij na over scenario’s na een dijkdoorbraak in Vlissingen. Hiervoor maken ze onder meer gebruik van de game Minecraft.

De teams presenteren hun oplossingen op vrijdag 10 november tussen 14.00 en 15.30 uur in Het Groene Woud en JRCZ in Middelburg.
De pers is van harte welkom bij de posterpresentaties. Meer informatie via nexus@hz.nl of Eugène de Kok: eugene.de.kok@hz.nl of 06-33897855.

Vitaliteit van medewerkers van groot belang voor HZ

De HZ vindt het belangrijk dat medewerkers met plezier en positieve energie bij de HZ werken. Daarom investeren we in de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers en hechten we groot belang aan preventie. Zo’n 600 collega’s kunnen gebruik maken van:

  • Het advies en de begeleiding van de interne adviseur Vitaliteit en Gezonde Omgeving: Yannick Mol. Hij helpt medewerkers en studenten om fysiek en mentaal gezond te blijven. De ondersteuning is divers, denk aan persoonlijke begeleiding bij het verbeteren van slaap, omgaan met stress, stoppen met roken of het vergroten van de weerbaarheid. Denk echter ook aan trainingen of sportieve activiteiten tijdens evenementen. Daarnaast werkt hij samen met alle opleidingen om vitaliteit een plekje te geven in de opleidingsprogramma’s en verzorgt hij lessen over vitaliteit.
  • Onlangs is het nieuwe Vitality Centre aan de Edisonweg 4 in gebruik genomen. Het heeft een fitnessruimte met hoogwaardige toestellen. HZ-medewerkers sporten er gratis. Ook is er een ruimte voor activiteiten als yoga en bokslessen. Medewerkers kunnen vanuit Vitality ondersteuning krijgen op alle BRAVO leefstijlfactoren (bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning). Yannick Mol en studenten Sportkunde zorgen voor de begeleiding. Het centrum wordt in januari officieel geopend.
  • De HZ organiseert van 13 tot en met 17 november de Week van de Werkstress. Met deze week willen HZ Vitality en de dienst Personeel & Organisatieontwikkeling een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid en het werkplezier van medewerkers. Het voorkomen van en leren omgaan met werkstress staat centraal. Op het programma staan onder meer stoelmassages, een workshop ‘Spitsuur op het werk en thuis!’ voor ouders en ‘Aikido on the job.’
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten