Wattsun: duurzaam, draagbaar en compact batterijsysteem

Bij evenementen en in de bouw wordt energie vaak opgewekt met niet-duurzame dieselgeneratoren, wat onder meer leidt tot CO2-uitstoot, stank- en geluidsoverlast. Wattsun Pop-up Power uit Arnhem ontwikkelde een batterijensysteem om energie op een duurzame manier op te slaan en bij de gebruiker te brengen, waar dan ook. De Wattsun is een stapelbaar batterijensysteem dat kan worden opgeladen met groene netstroom of zonnepanelen.

Het systeem maakt het gebruik van aggregaten of meters aan kabels overbodig. De capaciteit kan worden aangepast door het op- en afstapelen van modules. Het systeem bestaat uit een ‘Dock’ en meerdere ‘Packs’. Het systeem is ook voor mensen zonder technische kennis makkelijk te gebruiken. Op een slimme display is het verbruik af te lezen en te zien hoeveel energie er nog over is. Wanneer de Wattsun niet gebruikt wordt gaat deze op stand-by. Dit in tegenstelling tot een aggregaat waarvan de motor altijd blijft lopen tenzij deze helemaal uitgezet wordt.

De Groeiversneller

Via Oost NL ontving Wattsun een ‘groeivoucher’ van De Groeiversneller. Dit programma ondersteunt Gelderse mkb’ers met kennis, netwerk en geld. Daarnaast maakt het Arnhemse bedrijf gebruik van een zogenoemd demonstratievoucher. Met demonstratievouchers van De Groeiversneller ondersteunen provincie Gelderland en de gemeente Arnhem innovatieve bedrijven in de energiesector die hun producten willen uittesten in een real life omgeving. Oost NL en energiecluster Connectr Energy Innovation voeren het programma uit.

Wattsun Experience Center

Wattsun Dock

Oprichter en productontwerper Koen Olieslagers: “Innovaties moeten getest worden. Je wil iets spectaculairs maken om te laten zien aan je doelgroep. Tegelijkertijd wil je innovaties testen om kennis op te doen die je later weer kunt gebruiken. We willen bezoekers zelf laten beleven wat de mogelijkheden zijn om off grid met duurzame stroom te werken. Het Expercience Center wordt dus gebruikt voor zowel testen als demonsteren.” Om dat te bewerkstelligen wil Wattsun een Experience Center opzetten op Industriepark Kleefse Waard. Dit doen zij samen met Collectief Soepel.

Koen: “We hebben dit idee al heel lang maar om budgettaire redenen bleef het bij een idee. Toen De Groeiversneller op ons pad kwam, zagen we dat dit goed past bij ons idee. Toen zijn we het verder gaan uitwerken en hebben we bij Oost NL gepitcht. Zo is het balletje gaan rollen. We zijn met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) om tafel gaan zitten en ook zij waren enthousiast. De voucher gaat ons helpen om te zorgen dat het Wattsun Experience Center ook daadwerkelijk gebouwd zal worden. Dit helpt ons om snel innovaties te testen en daarmee de ontwikkeling te versnellen. Dat is efficiënter en het bespaart tijd.”

Bent u ook ondernemer in de energiesector in Gelderland en wilt u voorbereidingen treffen om uw innovatie in de praktijk te demonstreren in samenwerking met het programma Connectr? Dan kan De Groeiversneller u mogelijk ondersteunen. Kijk voor meer informatie op: https://oostnl.nl/nl/groeiversneller-demonstratie-ondersteuning

GERELATEERD

Artikel gaat over

Oost NL
Oost NLhttp://www.oostnl.nl
In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat versterken wij de regionale economie. We laten ondernemers die bijdragen aan maatschappelijke oplossingen duurzaam innoveren, investeren en internationaliseren.

Meer berichten