Waterleiding onder A27 zonder overlast

Voor de toekomstige verbreding van de A27 tussen knooppunten Hooipolder en Houten vinden nu al de voorbereidingen plaats. Partijen als Enexis, Oasen en Waterschappen passen hun voorzieningen aan op de toekomstige verbreding. Ook Brabant Water moest een aantal van haar transportleidingen verleggen die onder de A27 liggen.

Onlangs is de transportleiding bij Nieuwendijk (gemeente Altena) onder de A27 aangelegd. Deze leiding is afkomstig van waterproductiebedrijf Genderen en levert drinkwater aan Nieuwendijk en een deel van het achter gelegen gebied richting Werkendam.

De aanleg van deze leiding heeft geen overlast voor het verkeer opgeleverd! Hoe dit kan? Door een horizontaal gestuurde boring. Dit is een techniek om ondergronds leidingen aan te leggen en heeft als grootste voordeel dat bovengronds het oppervlak onaangetast blijft. De leiding gaat direct de grond in, zonder dat er een sleuf wordt gegraven. Daardoor is er nauwelijks overlast voor de omgeving.

Het project is nu gereed. Zodra de grondwaterstanden het toelaten gaat Brabant Water alleen nog een stukje van de verlaten leiding uitnemen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten