Wat zijn de voordelen van lichtbakken?

Ben jij al bekend met lichtbakken? Hoewel je nu misschien nog niet helemaal duidelijk zou hebben wat een lichtbak is, zul je er ongetwijfeld wel eens een hebben gezien. Een lichtbak is voor verschillende redenen inzetbaar, waar onder andere winkels er gebruik van maken. De lichtbakken hebben meerdere voordelen. Maar wat zijn deze voordelen dan allemaal precies? Hieronder staan de voordelen beschreven, dus als je nieuwsgierig bent kun je snel verder lezen!

Voordeel 1: De letters zijn altijd zichtbaar

Vaak zie je reclameborden voorbijkomen. Overdag is alle reclame goed te zien. Zo zijn ook de letters die op de lichtbakken staan goed zichtbaar. Hoewel alle reclame overdag goed zichtbaar is, is dit in de avond wel anders. De reclame die op lichtbakken te zien zijn, kun je ook ‘s avonds nog goed zien. Deze borden maken gebruik van LED-letters. Hierdoor maak je zelf wanneer het donker is nog reclame.

Voordeel 2: De borden gaan mee met duurzaamheid

Het klinkt misschien erg gek. De borden geven namelijk licht. Dit kost toch energie? De energie die vroeger gebruikt werd door de lichtbakken was erg hoog. Gelukkig werken de borden tegenwoordig op een energiezuinige manier. Hierbij kun je denken aan borden op zonne-energie of vernieuwde TL-verlichting of LED-verlichting.

Voordeel 3: Goedkoop

Hoewel je misschien denkt dat bij de lichtbakken enige kosten komen kijken, valt dit erg mee. Door middel van deze lichtbakken kun je goedkoper reclame maken. Zo kun je de lichtbak bijvoorbeeld bestellen bij meprint.nl. Het is een handig middel die jarenlang mee kan gaan. Hierbij is het wel handig deze goed te onderhouden.

Voordeel 4: De bakken zijn onderhoudsvriendelijk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen gaan de lichtbakken erg lang mee. Het is wel van belang dat de lichtbakken dus goed onderhouden worden. Gelukkig zijn ze erg onderhoudsvriendelijk. De materialen die de lichtbakken bevatten zijn speciaal gemaakt, zodat ze geen verkleuringen of beschadigingen bevatten. 

Voordeel 5: Makkelijk reclame maken

Reclame is al jarenlang niet meer te missen. Tegenwoordig zie je veel reclame online voorbij komen. Hoewel reclame online het erg goed doet, is het ook erg belangrijk dit ook nog buiten de online platformen te blijven doen. Wanneer je gebruik maakt van lichtbakken, maak je onbewust goede reclame. Mensen lezen de borden iedere keer weer als ze ergens langskomen. Hierdoor wordt dit op een gegeven moment in hun hoofd geprent. Dit kan meerdere voordelen opleveren. Een lichtbak scheelt je dus een hoop tijd en kosten.

Voordeel 6: Je kunt een eigen ontwerp voor op de lichtbak maken

Een groot voordeel van de lichtbakken is dat je zelf een eigen ontwerp op de lichtbak kan maken. Hierdoor maak je een lichtbak erg persoonlijk. Je kunt als het ware reclame maken die heel goed aansluit op de huisstijl van het bedrijf. Wanneer je dus een hele duidelijke en opvallende huisstijl hebt, kun je deze zonder problemen laten uitwerken op een lichtbak. Hierbij kun je denken aan verschillende type letters, maar ook kleuren en andere elementen.  Wanneer je deze lichtbak uiteindelijk als reclame gaat gebruiken, herkennen de meeste mensen het gelijk.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten