Wat zijn de voordelen van een zakelijke creditcard?

In ons land is het niet echt standaard om een creditcard te hebben. Toch kan dit wel handig zijn, ook als je een bedrijf hebt. Je kunt dan namelijk een zakelijke creditcard regelen. Dit heeft namelijk een aantal voordelen, wat je met name zult merken als je een internationale onderneming hebt.

Aankoopbescherming

Bij de meeste zakelijke creditcards heb je de mogelijkheid om eventuele ongepaste kosten op de rekening te betwisten en te voorkomen dat je betaalt totdat het geschil is opgelost. Veel creditcards bieden een vorm van aankoopbescherming in het geval dat goederen die je koopt verloren, gestolen of niet geleverd worden.

Categorisering

Veel creditcards geven een uitsplitsing van de uitgaven per categorie, zoals hotels, maaltijden, kantoorbenodigdheden, enzovoorts. Dit kan natuurlijk de boekhouding en belastingaangifte een stuk vergemakkelijken. Het kan ook handig zijn als je onderworpen wordt aan een belastingcontrole.

Gemak

Het is veel gemakkelijker om een zakelijke creditcard in je portemonnee te hebben dan te vertrouwen op een grote hoeveelheid contant geld wanneer een aankoop nodig is. Een creditcard is desondanks vooral handig voor online aankopen. En met de trend naar een geldloze economie, is een creditcard misschien wel de enige manier om voor bepaalde goederen en diensten te betalen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten