Wat leveren zakelijke zonnepanelen op?

Het totale vermogen van de zonnepanelen in Nederland wordt steeds groter. Dit heeft vooral ook te maken met de enorme groei in de zakelijke sector die Nederland al enkele jaren doormaakt op dit gebied. De zakelijke zonnepanelen zijn namelijk niet alleen duurzaam, ze leveren ook financieel het nodig op. Door te bekijken wat zonnepanelen kosten op Zonduurzaam.nl en dit af te zetten tegen wat het oplevert kan je als ondernemer een slimme keuze maken.

Het voordeel van zakelijke zonnepanelen

Het is goed om te weten dat je op twee manieren voordeel haalt uit zakelijke zonnepanelen. In de eerste plaats kost het je minder om stroom in te kopen wanneer je het zelf opwekt. Aan de andere kant kan het je helpen om met een subsidie te werken. Dit maakt het kopen aantrekkelijker. De experts van Zonduurzaam kunnen je dit perfect uitleggen. De subsidie die het meest oplevert is de SDE++. Die geeft je een bedrag voor elke kWh die je opwekt met je zonnepanelen. Je krijg een basisbedrag en een correctiebedrag. Dit correctiebedrag is enkele centen per kWh bovenop het vaste basisbedrag, gedurende 15 jaar.

Wat levert het in de praktijk op?

Het is goed om te weten wat dit in de praktijk betekent. Stel dat je 200.000 kWh per jaar verbruikt en je hebt een dak waar 700 zonnepanelen op kunnen. Wanneer de panelen een vermogen van 310 Wp per paneel hebben, dan kan je daar dus in theorie 217.000 kWh mee opwekken. Er spelen echter wel zaken als hellingshoek, locatie en fijnstof mee. Daardoor zal je iets lager uitkomen. Dit is dan bijvoorbeeld 185.000 kWh aan opgesteld vermogen. Dit is dus 92% van het totaal. Er hoeft nog maar 15.000 kWh te worden ingekocht.

De subsidie meewegen

Vervolgens komt er ook nog de SDE-subsidie bij kijken. In het eerste jaar is dit €5902,-. Daarvoor wordt het correctiebedrag van het fasebedrag afgetrokken. Dit vermenigvuldig je met de jaarproductie van de installatie. In het eerste jaar levert dit al snel bijna €25.000,- op. Zo kan deze installatie die je €165.000 kost al binnen iets minder dan 7 jaar worden terugverdiend en is het rendement bijna 15%. Na die 7 jaar heb je nog 8 jaar de SDE-subsidie voor elke kWh. Zo kan je er dus wel heel veel aan overhouden als ondernemer. Het is belangrijk om dit tot op de bodem uit te zoeken.

Het belang van het rendement

Het is belangrijk om goed naar het rendement van de zakelijke zonnepanelen te kijken. Het is vaak zo dat dat ergens tussen 10% en 20% ligt. Dit betekent dus dat je er zakelijk een interessante optie aan hebt. Wil je zeker zijn dat je met jouw bedrijf duurzaam bezig bent en daar een interessante optie voor vinden? Dan is kiezen voor een installatie met zonnepanelen de moeite meer dan waard hiervoor.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten