Wat is het verschil tussen een incassobureau en incasso advocaat?

Heb je al lange tijd geleden een factuur verstuurd naar een klant, maar is deze nog steeds niet betaald? Dan stuur je mogelijk eerst een aanmaning. Als hier ook niets mee gedaan wordt, wil je graag verdere stappen ondernemen. Je kunt in dat geval kiezen tussen een incassobureau of een incasso advocaat. Maar wat is eigenlijk het verschil? In deze tekst leggen wij je precies uit hoe dit zit.

Wat doet een incassobureau?

Als één van jouw klanten weigert om een factuur te voldoen, is het goed denkbaar dat je stappen wilt ondernemen om het factuurbedrag alsnog te ontvangen. Een incassobureau kan je hierbij helpen. Zo’n bedrijf houdt zich namelijk bezig met het innen van facturen. Een incassobureau mag namens jouw onderneming aanmaningen versturen en telefonisch contact opnemen met de partij die nog een schuld bij jou heeft openstaan. Bovendien is zo’n bedrijf bevoegd om te procederen bij vorderingen tot 25.000 euro.

Wat doet een incasso advocaat?

Waar de meeste ondernemers weleens van een incassobureau gehoord hebben, doet de term incasso advocaat niet bij iedereen een belletje rinkelen. Als we een vergelijking maken met een incassobureau, zien we een aantal overeenkomsten. Zo is een incasso advocaat van Bierensgroup ook gespecialiseerd in het incasseren van vorderingen. Toch zijn er ook verschillen. Zo mag een incasso advocaat – naast aanmaningen versturen en telefonisch contact opnemen – ook een verzoek indienen voor beslaglegging op de inboedel en inkomsten en is hij bevoegd tot het indienen van een faillissementsaanvraag. Daarnaast is een incasso advocaat gemachtigd om te procederen bij vorderingen hoger dan 25.000 euro en is hij gekwalificeerd om juridische conflicten op te lossen.

Wat is de beste keuze?

Wil je een factuurbedrag incasseren? Dan weet je inmiddels dat je hier zowel een incassobureau als incasso advocaat voor in kunt schakelen. Als je nog niet eerder in zo’n situatie hebt gezeten, vraag jij je mogelijk af wat de beste keuze is. Dit hangt af van de vordering waar het om gaat. Weigert een particulier te betalen voor een product of dienst die jij geleverd hebt? Dan kun je het beste een incassobureau inschakelen. De focus van zo’n bedrijf ligt namelijk op particuliere vorderingen. Als een zakelijke klant weigert te betalen, schakel je een incasso advocaat in.

Hoe schakel ik een incassobureau of incassoadvocaat in?

Als je weet wat de beste keuze is, wil je snel een incassobureau of incasso advocaat inschakelen. Wie denkt dat hij hier de deur voor uit moet, heeft het mis. Je kunt namelijk voor een online incasso kiezen. Het grote voordeel hiervan is dat je binnen de kortste keren de beste incassospecialist gevonden hebt. Hiervoor hoef je enkel de betreffende factuur te uploaden en gegevens in te vullen over jouw bedrijf en het bedrijf van de debiteur.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten