Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

In deze editie is dat Diederik de Jonge, architect bij Heembouw Bedrijfsruimten, die met zijn collega’s planontwikkelaars Robert Dolieslager en Eric Schulte intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Hordijk.

Ieder project kent zijn uitdagingen. Soms zit die uitdaging in het ontwikkelen van een bijzonder detail maar vaak zijn het ook wensen die gedurende het ontwerptraject veranderen. Bij dit project leidde zo’n veranderende wens tot het besluit om vlak voor indiening de dakhoogte drastisch te verlagen. Dit had behoorlijke gevolgen voor het totale ontwerp. Dat het ons toch gelukt is om dat binnen de planning en het budget voor elkaar te krijgen, komt omdat we een ontwerpende bouwer zijn. Daar ben ik van overtuigd.

Wat was de situatie?

Hordijk Verpakkingen produceert kunststof bakjes voor voedingsfabrikanten in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gevestigd in Zaandam, vlak naast het Noordzeekanaal. In het productieproces wordt gedeeltelijk gebruik gemaakt van gerecycled plastic en hergebruikt restmateriaal uit de eigen productie. Vanwege aanhoudende groei moest de productiecapaciteit uitgebreid worden met een nieuwe fabriek naast de bestaande productielocatie.

In de eerste fase van het project werkten we samen met Hordijk aan de ideale indeling en routing van de fabriek en het productieproces. In de tweede fase deelden we het kantoorprogramma verder in en kreeg het gebouw zijn kenmerkende vorm en kleurstelling. In derde fase hebben we het pand daadwerkelijk gebouwd.

Lees de complete blog op de website van Heembouw. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten