Wat als je je zakelijke auto ook privé gebruikt?

Voor veel ondernemers is het soms even puzzelen hoe zij hun zakelijke auto ook privé kunnen gebruiken. Je mag namelijk maar een bepaald aantal kilometer in je wagen rijden wanneer deze officieel op naam van het bedrijf staat. In het verlengde van deze vraag, ligt de kwestie over hoe je je wagen dient te verzekeren? Kun je een personenauto zakelijk verzekeren? Wij leggen je dit graag uit. Weet je namelijk eenmaal waar je op moet letten wanneer je je bedrijfswagen wilt verzekeren, dan is het vervolgens een fluitje van een cent om een passende polis te vinden.

Je auto moet altijd verzekerd zijn

Om gelijk het eerste misverstand uit de wereld te helpen: je auto moet hoe dan ook altijd verzekerd worden. Het maakt niet uit of je deze voor je bedrijf gebruikt, of dat je er de weg mee opgaat voor een zakelijk ritje. Iedereen die in Nederland in een auto op de openbare weg verschijnt, moet deze wagen van een verzekering hebben voorzien. In dat licht verschilt een zakelijke personenauto verzekering dus niet van een autoverzekering die je voor je privéauto afsluit. Ook gelden dezelfde criteria voor wat je precies nodig hebt. Er zijn namelijk drie varianten van de basisverzekering. Cruciaal hierbij is de leeftijd van je wagen. Hoe ouder je wagen namelijk is, hoe lager de dagwaarde is. Als je schade hebt, kijkt men naar de dagwaarde om te zien of het nog de moeite waard is om de schade te laten herstellen. Bij een oude wagen is de kans namelijk groot dat de dagwaarde lager is dan de kosten die een reparatie met zich mee gaan brengen. In dat geval kun je beter een andere wagen aanschaffen.

Drie opties voor een passende verzekering

Op de site van Univé kun je drie soorten autoverzekeringen vinden. Je moet een van deze drie afsluiten. Voor nieuwe auto’s tot zes jaar oud, is er de allrisk verzekering. Deze polis dekt alle vormen van schade aan je wagen. Voor wagens tussen de zes en negen jaar oud, is er de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze verzekering dekt geen schade die jijzelf veroorzaakt hebt bij een ongeluk, maar je kunt je polis wel aanwenden wanneer je het slachtoffer bent geworden van inbraak. Ook een aanrijding met een loslopend dier valt onder de polis van je verzekering. Tot slot, is je wagen negen jaar of ouder, dan heb je niet meer nodig dan de WA-basisverzekering. Deze polis sluit je voornamelijk af om de tegenpartij schadevrij te stellen wanneer je een aanrijding veroorzaakt. Jouw schade wordt namelijk niet door dit pakket gedekt.

Breid je verzekering uit

Als je goed verzekerd de weg op wilt gaan, kun je ook nog aanvullende polissen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met deze verzekering kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je wagen er ineens mee ophoudt. Zo loop je zo min mogelijk vertraging op en eventueel krijg je zelfs vervangend vervoer aangeboden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten