Waarom zou je kiezen voor zakelijk krediet?

Ben je als ondernemer op zoek naar een zakelijke financiering? Dan ontdek je waarschijnlijk al snel dat je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt namelijk niet alleen een zakelijke lening afsluiten, maar ook voor zakelijk krediet kiezen.

Ondanks dat een zakelijke lening de bekendste financiering is onder ondernemers, kan zakelijk krediet soms beter bij jouw wensen en behoeften passen. Als je niet bekend bent met deze financieringsvorm, kies je er waarschijnlijk ook niet zo snel voor. Daarom is het handig om hier eerst wat meer over te weten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze blog vertellen wij jou namelijk waarom je zou kiezen voor zakelijk krediet.

Flexibel geld opnemen

Een eerste reden om voor zakelijk krediet te kiezen, is omdat je flexibel geld opneemt. Een geldverstrekker opent namelijk een speciale rekening voor jou en zet hier het geleende bedrag op klaar. Als je geld nodig hebt, neem je het simpelweg op van de rekening. Je bepaalt zelf hoeveel je opneemt, al kun je nooit meer opnemen dan je geleend hebt. Dit is direct ook het grootste verschil tussen zakelijk krediet en een zakelijke lening. Bij een zakelijke lening stort een geldverstrekker het bedrag namelijk in één keer of in delen op jouw bedrijfsrekening. Er is bij bedrijfskrediet overigens niet alleen sprake van flexibel opnemen, maar je lost ook flexibel af.

Afgelost geld kun je weer opnieuw opnemen

Als je zakelijk krediet aanvraagt, gebruik je geld van een ander om uitgaven voor jouw bedrijf te financieren. Daarom moet je dit geld terugbetalen. Hierboven haalden we al aan dat er bij deze financieringsvorm sprake is van een flexibele aflossing. Dit is niet de enige reden om voor zakelijk krediet te kiezen. Nee, want je kunt afgelost geld namelijk opnieuw opnemen. Heb je geld nodig om dagelijkse uitgaven voor jouw bedrijf te betalen? Of wil je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen? Dan kun je hier afgelost geld voor gebruiken. Dit is mogelijk zolang het zakelijk krediet nog actief is. Wanneer je reeds afgelost geld opnieuw opneemt, moet je dit uiteraard ook weer Aflossen.

Standaard looptijd

Wie een lening afsluit moet het geleende geld binnen een bepaalde periode terugbetalen. Als je voor zakelijk lenen kiest, kies je zelf een looptijd. De minimale looptijd bedraagt 3 maanden, de maximale looptijd is 60 maanden. Veel ondernemers weten niet goed voor welke looptijd zij moeten kiezen, waardoor er soms lukraak een keuze gemaakt wordt. Dit is niet iets waar jij je bij zakelijk krediet zorgen over hoeft te maken. Waarom niet? Omdat de looptijd van deze zakelijke financiering vaststaat. Zakelijk krediet heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden (3 jaar). Als de looptijd bijna ten einde is, kijkt een geldverstrekker of zakelijk krediet verlengd kan worden.

Je betaalt enkel rente over het opgenomen bedrag

Een vierde en laatste reden om voor zakelijk krediet te kiezen, is vanwege de rente. Waar je bij een zakelijke lening rente betaalt over het gehele bedrag, is dit bij een zakelijk krediet niet het geval. Je betaalt bij deze financieringsvorm namelijk alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Heeft een geldverstrekker een zakelijk krediet ter waarde van 250.000 euro voor je klaargezet en neem je hier ‘slechts’ 100.000 euro uit op? Dan betaal je enkel rente over deze 100.000 euro en niet over de volledige 250.000 euro. De hoogte van de rente kan verschillen. Dit komt doordat het rentepercentage van tijd tot tijd verandert. Over het algemeen betaal je over zakelijk krediet tussen de 2 en 7,3 procent rente

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten