Waarom zijn kalenders waardevol voor uw bedrijf?

In het leven is het nuttig om bepaalde zaken te kunnen plannen. Je wil namelijk graag weten wat er te gebeuren staat en ook waar je rekening mee moet houden. Niet alleen in het gewone leven is dit het geval. Ook in het bedrijfsleven kan het zeer nuttig zijn om een kalender bij te houden. Bedrijfskalenders bestaan in allerlei soorten en maten. In dit artikel worden enkele voorbeelden gegeven van een aantal bedrijfskalenders.

Kalenders drukken

Kalenders drukken kan gebeuren door verschillende bedrijven. Het is echter belangrijk om zelf de keuze te maken in wat voor soort kalender het beste bij uw bedrijf past. Wilt u graag per dag alles kunnen bijhouden? Of wilt u juist per week of misschien wel per maand alles kunnen bijhouden? Er moeten op dit vlak keuzes gemaakt worden. 

Kalenders als marketingtool 

Naast het planinstrument van de kalender, is de kalender ook een goede marketingtool. Zo kunt u de kalenders eenvoudig laten drukken met uw logo, bedrijfsnaam of kunt u andere bedrijfsgegevens tonen. Dit is dan ook waarom kalenders gezien worden als een mooi relatiegeschenk. De meeste kalender zijn te verzenden als busstuk. Dit betekent dat u eenvoudig uw kalenders via de post bij uw relaties kan krijgen.

Soorten kalender

Een dagkalender is handig omdat dit per dag aangeeft wat er moet gebeuren. Tegelijkertijd kan men hierdoor juist het overzicht een beetje kwijtraken: want waar moet er voor morgen rekening mee gehouden worden? Bovendien wordt de kalender dan best dik, aangezien er voor elke dag ruimte voorzien is. Waardevoller kan daarom een weekkalender zijn. Hierop kunt u per week heel goed zien wat er nodig is of waarmee er rekening moet gehouden worden. Een maandkalender biedt een overzicht voor de hele maand. Wellicht is een maandkalender ook handig, maar alleen voor bepaalde doeleinden.

Maten van kalenders

Naast de verschillende soorten bedrijfskalenders, moet er ook nagedacht worden over de maat ervan. Krijgt elke werknemer bijvoorbeeld een bureaukalender? Of komt er een grote jaarkalender op de muur bij de koffiehoek? Ook zijn bijvoorbeeld budget- of fotokalenders mogelijk. Zoals u merkt, de keuze in maten van kalenders is zeer groot. U zal dus moeten onderzoeken wat het meest waardevol is in uw situatie.

Conclusie

Bedrijfskalenders zijn een goed planinstrument en een uitstekend marketingtool. De keuze is groot in de soorten en maten van kalenders. Wat de soort betreft, kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een dag-, week- of maandkalender. Wat de maten betreft, kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een bureau-, jaar-, budget- of fotokalender. Het is allemaal afhankelijk van uw wensen en voor welke doeleinden de kalender precies gebruikt moet worden. Maar weet dus dat er heel wat mogelijk is, en dat plannen of het overzicht (terug)vinden helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn; een kalender biedt zeker de juiste hulp in deze.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten