Waarom wij geen stageopdrachten klaar hebben liggen

Studenten hebben een frisse blik op problemen en bij ihomer krijgen we graag iets mee van die frisse blik. Hoe zorg je er nu voor dat een stagiair betrokken is en eigenaarschap toont in zijn of haar stageopdracht?

Door het ook zijn of haar stageopdracht te maken! We gaan samen met de student zitten om een persoonlijke opdracht te formuleren. “Heb je zelf ideeën die nog niet zijn uitgewerkt? Is er een maatschappelijk probleem dat jij graag zou willen tackelen tijdens je stageperiode?”. Hiermee onderzoeken wij gelijk of het ondernemende in de student zit.

Dat ondernemende vinden wij belangrijk, iedereen in dienst bij ihomer heeft namelijk de functie “deelnemer”. Een deelnemer is mede-eigenaar van ihomer, dit vereist betrokkenheid bij de organisatie en het tonen van eigenaarschap. Deze eigenschap zoeken wij dus ook bij een stagiair. Vandaar dat stage lopen of werken bij ihomer ook affiniteit voor ondernemen vereist. We bieden een student de kans aan om dit eigenaarschap te tonen door hun eigen stage in te richten. Het is geen stageopdracht die wij hebben klaar liggen, maar de stageopdracht van de student. Wij willen een stagiair meegeven hoe het is om een deelnemer te zijn binnen onze organisatie. Dit doen we onder andere door transparant te zijn; we verbergen dus ook geen enkel aspect van het ondernemen, een stagiair neemt volledig deel aan de organisatie.

Als je goede mensen bij elkaar zet ontstaan er mooie dingen. Naast dat wij stagiaires graag de ruimte bieden hun stage zelf in te richten, houden we ook graag de lijntjes kort met andere deelnemers. Kan er een klant aan de opdracht worden gekoppeld? Dan vinden we het belangrijk dat een stagiair zelf (mede) verantwoordelijk is voor het directe contact met de klant. Wij vinden de menselijke maat in alles wat we doen belangrijk. Daarom is het belangrijk om altijd mee te nemen dat een student stage komt lopen om iets te leren, de stageopdracht moet de leerdoelen van de student dan ook reflecteren. Een student is niet voor ons aan het werk, maar aan zichzelf aan het werken.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten