Waarom PMO’s voor werkgevers belangrijk zijn om de arbeidsproductiviteit te verbeteren

Voor werkgevers is het van belang om de arbeidsproductiviteit steeds te blijven verbeteren. Hoe hoger de productiviteit op de werkvloer, hoe sneller het bedrijf groeit en hoe beter de resultaten zijn. Gezonde werknemers spelen daar een onmisbare rol in. Om dat te bereiken, is het een aanrader om gebruik te maken van Preventief Medische Onderzoeken (PMO’s). Waarom PMO’s zo belangrijk zijn voor het verbeteren van de arbeidsproductiviteit? Wij sommen hieronder een aantal redenen voor je op.

De gezondheid van je personeel controleren

Een goede reden om aan de slag te gaan met een Preventief Medisch Onderzoek, is omdat dit jou als werkgever de mogelijkheid biedt om de gezondheid van je personeel te controleren. De medische onderzoeken kunnen eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen. Dat maakt het mogelijk om snel behandeling te bieden, zodat het niet te laat is om aan de gezondheid te werken. Meer weten over de ins en outs van een Preventief Medisch Onderzoek? Hier lees je meer over PMO.

Minder ziekteverlof

De algehele arbeidsproductiviteit wordt met behulp van PMO’s verbeterd omdat je te maken hebt met minder ziekteverlof. Spoor je gezondheidsproblemen bij je personeel tijdig op, dan voorkom je dat ze erger worden. Als werkgever is het mogelijk om je personeel te stimuleren om proactief met hun gezondheid aan de slag te gaan.

Hoe gezonder je personeel blijft, hoe beter dat is voor de productiviteit op de werkvloer. Ze zijn minder vaak afwezig, wat ervoor zorgt dat processen soepeler blijven verlopen. Zijn werknemers vaak ziek, dan leidt dat mogelijk tot uitval en vertraging in de werkzaamheden. Des te belangrijker is het om je werknemers te stimuleren om zo gezond mogelijk te zijn.

Meer energieke medewerkers

Zijn je medewerkers gezond, dan heeft dat ook als voordeel dat ze een stuk energieker zijn. En hoe energieker je personeel is, hoe actiever zij vaak aan de slag gaan met hun taken. Ze zijn minder vermoeid en in staat om zich langer te blijven concentreren. Dat heeft een positief effect op hoe efficiënt en productief er gewerkt wordt.

Een veiligere werkomgeving

Naast dat PMO’s een rol spelen in het verbeteren van de algehele arbeidsproductiviteit, zorg je hiermee ook voor een veiligere werkomgeving. Door deze medische onderzoeken uit te voeren bij verschillende medewerkers, krijg je de kans om de eventuele gezondheidsrisco’s in kaart te brengen. Ben je daarvan op de hoogte, dan kun je je werkomgeving daaraan aanpassen. Zo creëer je een veilige, hygiënische werkomgeving met minder ongevallen. Dat draagt weer bij aan een hogere productiviteit. Naast het aanpassen van de werkomgeving, is het ook mogelijk om als werkgever gezondheidsprogramma’s op te zetten.

Beter imago

Zorg je met behulp van Preventief Medische Onderzoeken voor een hogere arbeidsproductiviteit? Dan leidt dat tot een beter imago van je bedrijf. De buitenwereld ziet het ook als iets positiefs als je bedrijf gezonde medewerkers heeft die vaak aanwezig zijn. Hoe beter het imago van je bedrijf is, hoe meer klanten je aantrekt. Een hogere arbeidsproductiviteit kan dan ook leiden tot een hogere winstgevendheid. Bovendien heb je als werkgever lagere ziektekosten, waardoor het een win-winsituatie is.

Zoals je hierboven hebt gelezen is het om verschillende redenen belangrijk om te investeren in PMO’s voor het verbeteren van de algehele arbeidsproductiviteit. Lees jezelf hier dus zeker over in, want je kunt er veel profijt van hebben!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten