Waarom logisch en gewoon toch zo bijzonder gevonden wordt

Veel mensen associëren goed ondernemerschap met het streven naar groei en winst en leggen de lat daarin hoog. Bij ihomer kijken wij daar net wat anders naar. Voor ons geen doelstellingen op het gebied van omzet, groei en winst. Bij ons zijn geld, omzet en groei een gevolg van goed vakmanschap. Voor ons ook geen “klant eerst” aanpak. En toch hebben wij zeer tevreden opdrachtgevers, hebben wij niks te klagen over onze winsten en groeien wij ook in deze crisis gewoon door.

Ons geheim is dat bij ihomer iedereen ondernemer is. Bij ihomer hebben we geen managers of sales. Of, wellicht beter gezegd, bij ihomer is iedereen manager en sales. Mensen in dienst bij ihomer hebben allemaal de functie “deelnemer”. De functie van Deelnemer houdt in dat je mede-eigenaar wordt voor het besturen en de resultaten van de organisatie. Iedereen is dus eigenaar en nauw betrokken bij wat wij doen, waarom wij dat doen en hoe wij dat doen. Enthousiaste deelnemers vormen kleurrijke teams van betrokken software professionals die simpele oplossingen maken voor complexe problemen.

De sleutel zit in het woord “betrokken”. Wij geloven in de kracht van vrije wil en de ambities van vakmensen om goed werk af te leveren. Wij geloven dat eigenaarschap de hoogste vorm van betrokkenheid teweegbrengt. Daarom zetten wij onszelf en ons vakmanschap op de eerste plaats. Wij denken dat wij alleen succesvol kunnen zijn met een betrokken team van vakmensen die er een succes van willen maken. Wij vinden de menselijke maat in alles wat wij doen belangrijk. Wij geloven niet in contracten maar in het het opbouwen van hechte relaties gebaseerd op vertrouwen. Wij geloven dus niet in het concept van voor iemand werken en kennen dan ook geen hiërarchie in onze organisatie. Bij ihomer vind je geen bazen, managers, directeuren of andere mensen met macht. Als je goede mensen bij elkaar zet, zullen er mooie dingen ontstaan!

Wij zullen dan ook alleen maar projecten aannemen die wij ‘willen’ doen. Mensen die ergens voor kiezen omdat zij het willen doen zijn gemotiveerder en stralen meer werkplezier uit dan mensen die iets opgedragen krijgen wat zij moeten doen. Mensen die iets willen zijn ook significant succesvoller en stralen meer energie en plezier uit naar hun omgeving. En juist dit enthousiasme zorgt ervoor dat het niet nodig is om actief op zoek te gaan naar nieuwe projecten, ons enthousiasme is ons verkoopkanaal!

Dit stelt niet alleen eisen aan ons, maar ook aan onze opdrachtgevers. Wij zijn alleen op zoek naar ‘leuke’ opdrachtgevers. Voor ons zijn dat opdrachtgevers waar op basis van wederzijds vertrouwen en respect gewerkt kan worden, waar contracten geen rol spelen, waar een natuurlijke klik mee is en die openstaan voor onze ‘home-shoring’ dienstverlening. Daarnaast zoeken wij bij onze opdrachtgevers een samenwerking op basis van gelijkwaardigheid. Wij kiezen ervoor om niet zomaar te maken wat er gevraagd wordt. Wij zullen altijd vragen blijven stellen om daarmee het waarom te achterhalen en alleen te maken wat echt nodig is. Ondanks dat we niet actief zoeken naar opdrachten, staan we altijd open voor nieuwe uitdagingen. We vinden het leuk om te brainstormen over kansen die andere organisaties zien en we denken graag vrijblijvend mee wat software hierin zou kunnen betekenen.

Bezoek de website van ihomer voor meer informatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten