Waarom kiezen voor kunststof rijplaten?

Op iedere bouwplaats in Nederland liggen rijplaten. Deze platen zorgen ervoor dat zware voertuigen niet wegzakken in de modder. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van stalen rijplaten. Echter zitten hier veel nadelen aan. Deze platen zijn namelijk loodzwaar. Een rijplaat kan al gauw tot 900 kilo wegen. Dit maakt de rijplaat een gewild object onder dieven. Zo’n plaat levert namelijk 100 euro aan oud ijzer op. De diefstal van deze platen is een doorn in het oog bij verhuurbedrijven of zelfs het bouwbedrijf. Kies daarom voor Kunststof rijplaten

De voordelen van kunststof rijplaten

Kunststof platen worden gemaakt van polyethyleen. Dit is de meest populaire kunststof en bezit veel unieke eigenschappen. Allereerst is polyethyleen uitstekend te recyclen. Daardoor is de milieubelasting klein. Dit kan niet worden afgebroken door bacteriën uit de natuur. Hierdoor voorkom je dat de platen roesten of gaan rotten. Wanneer de platen gerecycled worden, worden ze omgesmolten naar korrels. Deze kunnen weer gebruikt worden als kabelmantels, gasleidingen en industriële verpakkingsfolie. Naast dat het uitstekend te recyclen is, kent een kunststof rijplaat nog veel meer voordelen. Alle voordelen op een rij:

  • Licht, flexibel en ijzersterk
  • Roest en rot niet
  • Weerbestendig, verkleurd daardoor niet
  • Lange levensduur en sluitvast
  • Eenvoudig te reinigen
  • Recyclebaar
  • Kunststof rijplaten leveren bij diefstal niets op

Kunststof platen zijn vrijwel onverwoestbaar

Het beste aan de rijplaten is dat deze vrijwel onverwoestbaar zijn. Daardoor gaan de platen jaren mee. Ze zijn bestand tegen een stootje en kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Dit komt doordat de plaat een gripprofiel heeft. Afhankelijk van het gebruiksdoeleinde heeft de plaat een profiel waardoor de platen zelfs met regen en modder uitstekend te gebruiken zijn.

Waar zijn kunststof rijplaten te koop?

Deze platen zijn in veel verschillende platen te bestellen. Doordat de platen van kunststof zijn, zijn ze relatief goedkoop geprijsd. Bij het aanschaffen van kunststof rijplaten schakel je natuurlijk de specialist in. Kunststof Forte is zo’n specialist. Deze adviseert jou over welke formaat, gripprofiel en welke plaat jij het beste kan gebruiken op de bouwplaats. Goed advies zorgt ervoor dat jij het maximale uit de kunststof rijplaten kan halen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten