Waarom goede secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker worden

Waarom goede secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker worden 

Lukt het jou als ondernemer nog om geschoold personeel te vinden voor het invullen van de beschikbare vacatures binnen je organisatie? Het aantal werkzoekenden ligt al enige tijd aanzienlijk lager dan het aantal beschikbare vacatures. Dit maakt het voor bedrijven lastig om de strijd om arbeidskrachten te winnen van concurrenten. Wat maakt jouw organisatie interessanter voor een sollicitant, dan het bedrijf een paar straten verderop? Belangrijk aspect hierbij zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden die je een sollicitant kunt bieden. Wordt er bijvoorbeeld een Tesla Model Y lease aangeboden aan nieuwe medewerkers, of kunnen zij zelf een auto kiezen op basis van een bepaald mobiliteitsbudget? Het is de lease van Tesla 3 een optie, of moet men het doen met een ov-kaart?

Kijk naar de fiscale aspecten van secundaire arbeidsvoorwaarden 
Als ondernemer wil je de bedrijfskosten zo laag mogelijk houden, om de financiële stabiliteit van de organisatie niet in gevaar te brengen. Het maakt dat het soms zoeken is waar de ruimte ligt om de secundaire arbeidsvoorwaarden voor sollicitanten te verbeteren. Een van de factoren om hierbij rekening mee te houden is de fiscale kant van die voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om kosten voor het aanbieden van een leaseauto af te trekken van de winst van de organisatie. Datzelfde geldt voor de btw op deze bedrijfswagens. Laat je door een financieel adviseur adviseren over de fiscale voordelen die de verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden jou als ondernemer op kunnen leveren.

Zet in op fysieke en mentale gezondheid medewerkers 
Voor medewerkers is het belangrijk zowel fysiek, als mentaal in een goede gezondheid te verkeren. Als werkgever speel je hier een belangrijke rol in, bijvoorbeeld bij het vaststellen van de secundaire arbeidsvoorwaarden die geboden worden. Om een voorbeeld te noemen: bied je medewerkers vers en gratis fruit aan in de bedrijfskantine. Het zet collega’s aan om gezonder te eten en tegelijkertijd naar de kantine te wandelen. Ook is het tegenwoordig gebruikelijk om een persoonlijk budget te bieden voor een abonnement bij de sportschool, het lidmaatschap bij een sportvereniging, enzovoorts. Door medewerkers meer te laten bewegen en gezonder te laten eten bevorder je niet alleen hun gezondheid. Het zorgt er daarnaast voor dat het ziekteverzuim op de werkvloer afneemt.

Tip: plan wekelijks of bijvoorbeeld eens per maand een wandeling met de hele organisatie bij de lunch. Je leert elkaar op een andere, informele manier kennen, geeft als manager het goede voorbeeld en stimuleert ieders gezondheid.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten