Waarom een zit sta bureau voor een gezonde werkplek

Steeds meer werkgevers en werknemers ervaren tegenwoordig de voordelen van zit sta bureaus. Zit sta bureaus zijn bureaus waaraan je zittend en staand werken kan afwisselen. Deze afwisselende werkhouding voorkomt rugpijn, nek- en schouderklachten en verbetert de productiviteit op de werkvloer. Zit sta bureaus zijn erg gemakkelijk in hoogte verstelbaar.

Als je de ergonomie op kantoor wilt verbeteren of een nieuwe werkplek ergonomische wilt inrichten dan is het kiezen voor een zit sta bureau een goede keuze. In de webshop van OfficeCity vind je een uitgebreid aanbod zit sta bureaus. Tegenwoordig zijn ook elektrisch verstelbare zit sta bureaus betaalbaar.

Een zit-sta bureau; hoe werkt het?

Een zit-sta bureau werkt enorm gemakkelijk. Zeker bij een elektronisch verstelbaar bureau, dan hoef je enkel gebruik te maken van het bedieningspaneel om de hoogte van het bureau te bepalen. De juiste hoogte is als je armen in een hoek van 90 graden op het tafelblad kunnen rusten. Veelal is dit op navelhoogte.

Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau?

Het gebruik van zit sta bureaus heeft veel voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Hieronder hebben we de grootste voordelen op een rijtje gezet.

Voordeel 1. Voorkom rugpijn

Veel mensen met een kantoorbaan zitten meer dan 6 uur per dag. Zitten is erg ongezond en is vaak de oorzaak van rugpijn. Het afwisselen van zittend en staand werken wordt door je lichaam als zeer prettig ervaren.

Voordeel 2. Sneller in beweging

Toch zittend door blijven werken terwijl je eigenlijk op wilt staan om een bakje koffie te halen. Je herkent het vast wel. Bij een staande werkhouding loop je sneller weg. Deze korte momenten van beweging tussen het werk door zijn juist enorm goed voor je lichaam en je concentratie verbetert er ook door.

Voordeel 3. Productiever

Staand werken zorgt ervoor dat de hersenen actiever worden. Dit in combinatie met minder lichamelijke klachten en meer kortere pauzes zorgt ervoor dat je productiever werkt met een zit sta bureau.GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten