Waaraan herken je een kwalitatieve webshop?

Aan online shoppen zitten een aantal risico’s. Daardoor is het belangrijk om herkenningspunten te analyseren op een webshop. Aan die punten kun je zien of een webshop kwalitatief goed is. Je wilt niet dat het geld van je retourzending niet terug wordt gestort, je bestelling überhaupt niet aankomt of dat er betalingsmogelijkheden zijn die jou niets zeggen.

Wellicht zou je zelf graag een webshop ontwikkelen. Het is essentieel om de juiste hosting provider te vinden voor jouw webshop. Een van de mogelijkheden is Magento Webshop hosting; een totaalaanbieder die jou als webshophouder kan ontzorgen.

Beveiliging met een SSL-certificaat

Je kunt de veiligheid van de webshop op verschillende punten checken. Een van de punten die de veiligheid van een webshop aangeeft, is het SSL-certificaat. Dit is een beveiliging die de gegevens op de webshop versleuteld. Als je vanaf de webshop informatie verstuurd wordt deze versleuteld. De informatie kan daardoor niet worden onderschept. Je herkent een SSL-certificaat door de “S” in de “HTTPS://”.

Het gebruik van een CMS systeem

Het CMS systeem waar een webshop op draait is belangrijk voor jou als bijvoorbeeld inkoper om de kwaliteit te bepalen. Een CMS systeem is het platform waarop de webshop draait. Een betrouwbaar platform om een website op te bouwen is Magento. Het voordeel aan dit platform is dat Magento ook de hosting uit handen kan nemen, waardoor Magento een totaalaanbieder voor webshophouders is. Naast Magento bestaan er ook andere kwalitatieve aanbieders van hosting en CMS systemen.

Keurmerken en recensies op de webshop

Een kwalitatief goede webshop zal daarnaast ook voorzien zijn van diverse keurmerken. Daarmee kan worden aangetoond dat webhop verschillende eisen voldoet. Kijk op de webshop van de leverancier of er diverse recensies beschikbaar zijn. Daaraan kun je als bijvoorbeeld inkoper zien of andere bedrijven tevreden zijn. Deze recensies staan op de webshop zelf of op platformen als LinkedIn. Wanneer je nog een stap verder wil gaan kun je de webshop ook controleren op registratie bij de Kamer van Koophandel.

Contactgegevens op de webshop

Het laatste, maar toch een zeer belangrijk aspect. De mogelijkheid om contact op te nemen met het bedrijf achter de webshop. Controleer of er contactmogelijkheden zijn, zoals een chatfunctie, een klantenservice (telefonisch of per e-mail) of wellicht een postadres. Disclaimer: dat betekent niet dat automatisch een webshop automatisch betrouwbaar is.

Een webshop starten of onderhouden

Ben je zelf beheerder van een webshop of wil je er zelf graag een starten? Om je hierop voor te bereiden of verder in te lezen, raden we je aan om eens te kijken op Byte. Deze hosting aanbieder is gespecialiseerd in het creëren van vertrouwen bij de consument, door de veilige omgeving die Byte aanbiedt. Klik hier voor Byte.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten