Waar moet je op letten bij het inkopen van kerstpakketten?

Langzamerhand dient de tijd zich weer aan om over de koop van kerstpakketten na te denken als bedrijf. In de maand september moet de bestelling toch wel om en nabij plaatsvinden, wil je jouw onderneming ervan verzekeren dat de kerstpakketten tijdig geleverd kunnen worden. Maar waar let je op bij het kopen van kerstpakketten? In dit artikel kijken we naar de aandachtspunten.

Waar koop je kerstpakketten?

Kerstpakketten bestellen moet iets leuks zijn, want word je zelf niet enthousiast van het productaanbod, laat staan hoe je personeel er dan over denkt. Bij grote leveranciers van kerstpakketten kun je er doorgaans vanuit gaan dat zij met hun zeer ruime en gevarieerde aanbod, kennis en knowhow als ervaren routiniers jouw bestelling zorgeloos en ruimschoots op tijd afleveren.

Mooie, passende kerstpakketten voor het personeel

Personeel is er vaak in vele leeftijdscategorieën, genders, maar behelst ook een diversiteit aan religieuze achtergronden en levensinstellingen. Zo zijn sommige personeelsleden vegetarisch of veganistisch. Vanzelfsprekend wil je echt ieder personeelslid tegemoet komen en er voor zorgdragen dat het kerstgeschenk een écht passend geschenk is waar niemand aanstoot aan kan nemen.

Houd bij bestellen dus rekening met de volgende zaken:

  • Moeten de kerstpakketten vegan zijn?
  • Moeten de kerstpakketten halal zijn?
  • Past alcohol in dergelijke kerstpakketten?

Vanzelfsprekend kun je onderscheid maken, zo kun je ervoor kiezen om gedeeltelijk een ‘vegan’ kerstpakket te laten samenstellen; iets wat ook past binnen Halal.

Aan welk type kerstpakketten moet je dan denken?

  • Cadeaubonnen (pretpark, bioscoop, events)
  • Waardebonnen om het pakket zélf te laten samenstellen door het personeel (de ‘eigen keuze’ kerstpakketten)

Op deze wijze stoot je nooit een personeelslid voor het hoofd en daarnaast vinden mensen het vaak ontzettend leuk om zelf een pakket samen te stellen; beter op maat dan dat krijg je het niet.

Traditionele kerstpakketten

Het is als bedrijf zeker de moeite waard om dus meerdere type kerstpakketten te bestellen. Personeel zal het waarderen dat er rekening met hen gehouden is en is afgestemd op de levensinstelling. Wil je als bedrijf ook graag gewoon traditionele kerstpakketten overhandigen, dan is dat ook een prima keuze voor het overige personeel. Mensen vinden het vaak erg leuk om luxe food te ontvangen; dingen die ze zichzelf minder snel permitteren wellicht. De kerstperiode is de uitgelezen kans om een dergelijk kerstpakket te laten samenstellen.

Tot slot

Bij de meeste kerstpakketten leveranciers kun je als bedrijf er ook voor kiezen om zelf kerstpakketten samen te stellen, in plaats van pakketten te kopen die al zijn samengesteld. Wie dus standaard één type kerstpakket wil bestellen kan deze ook helemaal ‘vegan’ maken, zodat alle personeelsleden hetzelfde ontvangen. Kerstpakketten zijn eigenlijk in alle prijscategorieën te bestellen; wil jij het als bedrijf niet te duur maken en wil je ook niet dat jouw personeel wetenschap heeft over de prijs van het kerstpakket, dan kun je er zelfs al voor kiezen om een kerstpakket tussen de 5 en 20 euro per pakket te bestellen. Voor ieder bedrijf wat wils dus.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten