Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een printer?

Voor ondernemers en hun medewerkers is een printer of multifunctional onmisbaar op kantoor. Men gebruikt de printer voor het bijhouden van de administratie, voor het printen van orderbonnen voor klanten, enzovoorts. Tegenwoordig staat er in steeds meer kantoorpanden niet slechts een multifunctional, maar ook een 3D-printer!

Ideaal, om bijvoorbeeld losse onderdelen voor het productieproces just-in-time te kunnen printen. Bij de aanschaf van een reguliere printer zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Denk aan het verschil tussen een printer voor particulieren en modellen voor op kantoor. Het verschil zit hierbij in de snelheid waarmee geprint wordt, de capaciteit van het apparaat en bijvoorbeeld de verschillende formaten vellen papier die gebruikt kunnen worden.

Tip: let niet alleen op de printer zelf! Het is minstens zo belangrijk om na te denken over de cartridges die je gebruikt. Vaak zijn de cartridges relatief gezien duurder dan het apparaat zelf. Kies je voor de officiële Canon cartridges, of geef je de voorkeur aan een huismerk? Het kan je onderneming een forse besparing opleveren. Daar waar het de kwaliteit van de prints vaak niet schaadt.

Efficiëntie belangrijk bij printer op kantoor

Niet alleen bespaar je als ondernemer door te kiezen voor Canon 550- of bijvoorbeeld HP364 inkt van een huismerk te kiezen. Ook de efficiëntie van een printer speelt hierin een rol. Hoe zuinig is het apparaat? Efficiëntie zit ook in de snelheid waarmee de printer de prints produceert. Denk hierbij aan het verschil tussen een eenzijdige- en een dubbelzijdige print. Een particulier print relatief weinig, waardoor deze de documenten zelf om kan draaien om deze dubbelzijdig te printen. Op kantoor wil je hier niet voortdurend mee bezig zijn bij grote bestanden. Het werkt efficiënter wanneer een printer zelf de functie heeft om dubbelzijdig te kunnen printen.

Functies van het apparaat

Zoals reeds genoemd werkt men op kantoor steeds vaker met een multifunctional, dan slechts een losse printer. Een multifunctional beschikt over veel meer functies. Denk ook aan de mogelijkheid om documenten te faxen. Hoewel het steeds minder voorkomt, zijn er nog steeds bedrijven waar dit gebeurt. Ook wil je grote stapels papier kunnen kopiëren, bijvoorbeeld om uit te delen tijdens bijeenkomsten. Een derde optie die niet mag ontbreken: het (dubbelzijdig) scannen van documenten. Net als voor het printen zelf geldt ook voor deze functies dat het apparaat efficiënt en snel moet werken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten