Waar moet een goede zakelijke telefoon aan voldoen?

We hebben tegenwoordig de hele wereld in onze zak dankzij onze smartphone. Dat komt privé al goed van pas, maar in het zakelijk leven al helemaal. Naast bellen heb je in feite een hele zakcomputer bij de hand die je op allerlei vlakken van dienst kan zijn in je zakelijk leven.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat zomaar iedere smartphone een goede keuze is voor een zakelijke telefoon. We hebben vijf punten verzameld waar een goede zakelijke telefoon aan moet voldoen.

Groot scherm

Zakelijke communicatie gaat verder dan alleen telefoontjes plegen. Het gaat ook om e-mails lezen en versturen, samenwerken in apps, bestanden uploaden naar en downloaden uit de cloud en videobelgesprekken. Het is niet handig om dit soort zaken op een klein scherm te moeten doen. Een groter scherm zorgt er niet alleen voor dat het scherm beter af te lezen is, maar het maakt bepaalde apps ook makkelijker om te bedienen.

Veel opslagruimte

Als je veel bestanden ontvangt en verstuurt, je camera actief gebruikt en veel apps geïnstalleerd hebt, kan de opslagruimte van je smartphone zo volslibben. Omdat er weinig irritanter is dat een smartphone die voortdurend meldingen geeft dat je ruimte moet vrijmaken op je telefoon, doe je er verstandig aan om voor een telefoon te kiezen met veel interne opslagruimte. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe iPhone 13 Pro die onder andere te verkrijgen met 512GB of zelfs 1TB interne opslagruimte. Bekijk de iPhone 13 Pro met zakelijk abonnement en voorzie jezelf van alles wat je nodig hebt.

Vlotte prestaties

Een zakelijke telefoon moet snel tot je dienst kunnen staan. Het kan gruwelijk frustrerend zijn als je telefoon jou niet kan bijhouden en je dus telkens moet wachten. Om voor vlotte prestaties te zorgen, heeft een smartphone een krachtige processor nodig, voldoende intern werkgeheugen, een scherm met een hoge verversingssnelheid en vlotte biometrie (vingerafdrukscanner, gezichtsscanner of irisscanner).

5G

De mobiele telefoon is ooit bedacht zodat je ook bereikbaar kon zijn wanneer er geen vaste telefoon in de buurt was. Hoewel de mobiele telefoon de vaste telefoon aan het verdringen is, is het nog steeds zo dat je ook onderweg goed bereikbaar wil zijn en van alle functionaliteiten van je smartphone gebruik wilt kunnen maken. De snelheid van mobiel internet blijft zich ontwikkelen en het beste wat je op dit moment kunt krijgen is 5G. Omdat deze techniek pas recentelijk algemeen beschikbaar is gekomen, ondersteunen nog niet alle smartphones 5G. Zoek je nieuwe zakelijke telefoon dus mede uit op het ondersteunen van 5G, zodat je klaar bent voor de toekomst.

Waterdicht

Jouw zakelijke telefoon moet tegen een stootje kunnen, want je wilt niet hebben dat je door een ongelukje je telefoon niet meer kunt gebruiken omdat je dan toch onthand bent. In Nederland is het maar al te goed mogelijk dat je in een regenbui verzeild raakt waarbij je telefoon nat wordt. Of je knoeit er op kantoor per ongeluk koffie of thee overheen. In het geval van een waterdichte telefoon is dit geen probleem. Een telefoon met IP68-certificering kan een duik in het water overleven. Het is overigens ook verstandig om een glazen screen protector op het scherm van je telefoon aan te (laten) brengen, zodat deze bij een val de klap kan opvangen voor het scherm.

Als je bovenstaande zaken meeneemt in je keuze voor een nieuwe zakelijke telefoon, is de kans groot dat je iets koopt waar je tevreden mee gaat zijn. En dan kun je er mooi weer een paar jaar tegenaan!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten