Waar kun je terecht wanneer je snel juridisch advies nodig hebt?

Misschien ken je het wel: je bent al heel lang op zoek naar een andere baan en op een gegeven moment komt er een kans voorbij die je eigenlijk wel moet grijpen. Alles lijkt perfect en je staat op het punt om aan je droombaan te beginnen. Wanneer je het contract ziet, begin je echter te twijfelen. De voorwaarden zijn onduidelijk opgeschreven en je hebt het vermoeden dat je niet precies weet wat je tekent? Wat moet je dan doen? Het antwoord: contact opnemen met een jurist om het contract even na te lopen. Zo weet jij precies wat je tekent en voorkom je dat je iets tekent waar je het eigenlijk niet mee eens bent. De vraag is echter: waar vind je een geschikte jurist die even naar jouw contract kan kijken? 

Maak gebruik van rechtshulp on demand

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, dan kun je aanspraak maken op deze verzekering wanneer je een jurist naar jouw nieuwe contract wilt laten kijken. Heb je deze verzekering niet, dan is er nog altijd geen man overboord. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is een dienst van Univé waarbij je geen verzekering hoeft te hebben, maar waarbij je eenmalig betaalt om advies in te winnen bij een jurist. Je kunt op de site van deze verzekeraar meer lezen over de rechtshulp van Univé. Je kunt op hun site een vragenlijstje vinden. Vul deze in en je krijgt vervolgens gelijk te zien of Univé je kan helpen en zo ja, voor welk tarief. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan kun je gelijk contact opnemen met een specialist die naar jouw situatie kan kijken.

Kom op voor je rechten

Bedrijven spelen soms in op het feit dat particulieren minder goed op de hoogte zijn van hun rechten. Daardoor kan het gebeuren dat je een contract moet tekenen dat niet deugdelijk is. Maak je gebruik van de on demand rechtshulp van Univé, dan zal een jurist kijken naar wat er precies in je contract staat. Staan hier dingen in die in strijd zijn met jouw rechten en met de plichten van je werkgever, dan kun je vervolgens over deze punten weer in discussie gaan. Dat voorkomt een hoop problemen en het is daarom altijd de moeite waard om je contract te laten controleren voordat je het tekent. Dat recht heb je ook dus maak hier ook vooral gebruik van.

Wil je een doorlopende verzekering?

Wanneer je vaker contracten moet tekenen, of met andere juridische kwesties te maken krijgt, kan het interessant zijn om een doorlopende rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Zo kun je altijd een beroep doen op een jurist die jouw zaken controleert. Uiteraard kun je ook altijd aankloppen voor advies. Bekijk de site van Univé voor meer informatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten