VR als belangrijk onderdeel van de trainingen van Cbt Resultaat uit opleiden

Virtualreality-scenario’s en interactieve lessen zijn onderdeel van de nieuwe aanpak voor aan aantal trainingen van Cbt. Roy Pollmann, directeur van Cbt, vertelt in dit artikel over deze nieuwe en innovatieve manier van trainen en waarom dit juist in deze tijden belangrijk is.

Trainen op het gebied van veiligheid gaat niet alleen om theorie en het certificaat. Het gaat om daadwerkelijk veilig kunnen werken in de praktijk en het vertonen van veilig gedrag op de werkvloer. Het trainen in de eigen praktijk is niet altijd mogelijk, vandaar dat Cbt samen met diverse specialisten op zoek is gegaan naar een nieuwe, veilige manier van opleiden. Geen saaie theoretische herhalingstraining, maar een training die ingaat op de eigen praktijk waarbij we casussen oefenen op nieuwe manieren. Daarbij waren verschillende uitgangspunten voor ons van belang:

  • De kwaliteit van de training staat voorop.
  • De kosten van de training stijgen niet.
  • De situatie moet ‘werkbaar’ blijken in de uitvoering.
  • De deelnemers moeten actief hun kennis kunnen toepassen tijdens de training.
  • De e-learning is een aanvulling voor de praktische les.
  • De bijeenkomst gaat vooral om het toepassen van kennis en hoe deelnemers veilig kunnen werken.
  • De trainingen moeten voldoen aan de richtlijnen en wettelijke eisen.

Het resultaat?

Een volwaardig, veilig en innovatief lesprogramma! Deelnemers worden door middel van tabletop-scenario’s en VR-scenario’s uitgedaagd. Op deze manier kunnen ze hun opgedane kennis in verschillende situaties toepassen en wordt veilig gedrag gestimuleerd.

Lesprogramma

We hebben te maken met verschillende doelgroepen met elk eigen voorkeuren. Daarom hebben we ervoor gekozen een gevarieerd pallet aan leermiddelen en werkvormen in te zetten. Door middel van e-learning, virtual reality, klassikale bijeenkomsten en eventueel de inzet van webinar krijgt de training een nieuwe en innovatieve wending.

E-learning

Theorieën, modellen en uitleg zijn omgezet naar een verplichte e-learning. Deelnemers kunnen de e-learning in eigen beheer en tijd volgen. Afsluitend volgt er een toets om de opgedane kennis te toetsen.

Trainingsbijeenkomst en/of webinar

Doordat de trainingsbijeenkomst bestaat uit scenario’s die de deelnemers doorlopen, is het mogelijk om deze klassikaal of via een interactieve webinar (online college) te volgen. Bij de bijeenkomsten worden verschillende vragen behandeld. Welke afwegingen maak je op het gebied van veilig werken met elektriciteit in de praktijk, wat mag je als aangewezen VOP’er of VP’er? Hoe communiceer je daar intern over? De deelnemers krijgen tijdens de bijeenkomst of webinar de kans om vragen te stellen en dieper op de stof in te gaan.

Virtualreality-scenario’s

Een innovatieve toevoeging aan onze trainingen is het gebruik van virtual reality, waarbij deelnemers virtuele realiteit werkzaamheden uitvoeren, zoals mespatronen in een klapscheider vervangen. We laten je graag zien hoe VR bij onze trainingen in zijn werk gaat. Bekijk hier onze VR-demo.

Roy Pollmann

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Cbt leidt medewerkers op in lijn met de werkplek en doelen van de organsatie. Benieuwd hoe we dit binnen jouw organisatie realiseren? Mijn collega’s en ik kijken graag samen naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 0800 – 228 72 46 of via mail naar info@resultaatuitopleiden.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten