Vouchers STEPS voor e-opslagoplossingen in Noordwest-Europa beschikbaar

Vanaf 11 januari kunnen mkb-ers een aanvraag indienen voor kennis- en bedrijfsondersteuning vanuit het nieuwe business support programma voor energie-opslagbedrijven in Noordwest-Europa. Het STorage of Energy and Power Systems (STEPS) programma ondersteunt mkb-ers bij het op de markt brengen van hun oplossingen voor energieopslag

STEPS stimuleert hiermee de samenwerking en versterkt het concurrentievermogen van bedrijven in de regio, waardoor Noordwest-Europa wereldwijd een prominente positie krijgt op het gebied van duurzame innovatieve energieopslag oplossingen. De provincies Gelderland en Overijssel zijn medefinancier van dit Interreg 5b-project met Oost NL als leadpartner.

Dichter bij de markt

STEPS biedt mkb-ers een gebruikersgerichte, vraaggestuurde aanpak om via fieldlabs hun producten dichter bij de markt te brengen. In deze testomgevingen komen de opwek en distributie van elektriciteit samen met ontwikkelaars van energieopslagproducten. Zo kunnen bedrijven hun producten verder ontwikkelen voor de specifieke elektriciteitsmarkt in het desbetreffende land en voor Noordwest-Europa, waardoor ze hun innovatie kunnen opschalen en laten groeien. Aanvullend zal deskundig advies over juridische, markt- en bedrijfsmodellen mkb-ers helpen om nieuwe klanten te bereiken en het bedrijf met succes te laten groeien.

Het STEPS-programma gaat 40 bedrijven ondersteunen met een competitief voucherprogramma dat € 12.500 aan kosteloze ondersteuning aanbiedt door vooraanstaande universiteiten. Daarnaast ontvangen 20 van deze bedrijven elk voor €50.000 aan deskundige ondersteuning om hun technologie te testen en demonstreren bij een regionale eindgebruiker (testbed) in Noordwest-Europa.

Lees meer op de website van Oost NL.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Oost NL
Oost NLhttp://www.oostnl.nl
In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat versterken wij de regionale economie. We laten ondernemers die bijdragen aan maatschappelijke oplossingen duurzaam innoveren, investeren en internationaliseren.

Meer berichten