Voordelen van het aanvragen van een bedrijfsfinanciering

Door onder andere de coronapandemie, oorlog op ons continent en torenhoge inflatie, bevinden veel ondernemers zich momenteel in financieel zwaar weer. Investeringen worden uitgesteld, waardoor ook groei achterblijft. Als je financiële reserves uitgeput raken of je deze simpelweg niet (volledig) aan wilt spreken, maar je wél wilt investeren in je onderneming, kan een bedrijfsfinanciering de benodigde financieringsruimte bieden.

1. Bedrijfsfinanciering biedt investeringsruimte

Een bedrijfsfinanciering aanvragen heeft voor vrijwel iedere ondernemer één doel: het biedt de mogelijkheid om te kunnen investeren in groei. Voor vrijwel iedere onderneming geldt immers dat er vermogen nodig is om groei te kunnen bewerkstelligen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een nieuwe machine of het inhuren van (meer) personeel om het productieproces te kunnen versnellen of verder op te kunnen schalen. Het doen van zo’n investering is echter niet goedkoop en het is dan ook begrijpelijk dat ondernemers niet altijd in staat zijn (of erom staan te springen) om hun financiële reserves hiervoor aan te spreken.

Zakelijk lenen biedt in zo’n geval de uitkomst. Het geeft de financiële ruimte om in je onderneming te investeren, zonder dat je daarvoor je volledige financiële reserves hoeft aan te spreken. Zo kan je onderneming groeien, terwijl je nog enige financiële buffer achter de hand hebt.

2. Bedrijfsfinanciering biedt duidelijkheid

Als je kiest voor bedrijfsfinanciering de vorm van een zakelijke lening, biedt dit bovendien direct financiële zekerheid én duidelijkheid. Het geldbedrag wordt direct na goedkeuring op je rekening gestort en de terugbetalingsvoorwaarden vooraf vastgelegd. Door de rente vast te stellen voor de gehele looptijd van de lening, verschaf je jezelf direct duidelijkheid over het aflossen van het geleende geld.

3. Bedrijfsfinanciering biedt gemak

Bovendien is het aanvragen van een bedrijfsfinanciering tegenwoordig eenvoudig en snel. De aanvraag verloopt volledig online en vrijwel iedere kredietverstrekker stort het geldbedrag al binnen enkele (werk)dagen op je rekening. Voor de aanvraag van een bedrijfsfinanciering dien je enkele bedrijfsdocumenten aan te leveren aan de kredietverstrekker, aan de hand waarvan bepaald kan worden of jouw onderneming in aanmerking komt voor een zakelijk lening en voor welk bedrag je kunt lenen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten