Voor STAPPERT Noxon blijft Brabant dé basis!

HELMOND – Internationaal succesvol zijn, zonder de Brabantse roots te vergeten. Voor STAPPERT Noxon B.V. is dit een belangrijk thema. Zij proberen steeds een gezonde balans te vinden tussen het beleveren van grote multinationals, zonder de lokale achterban uit het oog te verliezen. Ruud Hammecher, Digital Sales & Marketing Manager: “Om lokale klanten extra service te bieden, beschikken wij over een afhaalbalie. Een uur nadat de klant de order heeft geplaatst kan de bestelling opgehaald worden. Daarnaast rijdt op maandag, woensdag en vrijdag een shuttle in de thuisregio. Als een klant op die dagen vóór 10.00 uur besteld, wordt de bestelling nog diezelfde middag afgeleverd.”

STAPPERT Noxon B.V. is in 1990 opgericht in Helmond. Het bedrijf is een internationaal opererende handelsonderneming op het gebied van roestvaststalen buizen, flenzen, fittingen en stafmaterialen. Om haar lokale aanwezigheid nog meer te benadrukken, heeft STAPPERT Noxon recent twee projecten opgestart. Enerzijds zijn zij Local Business Partner geworden van PSV. Een ander project is het aansluiten op Smart Connected Supplier Network.

PSV Local Business Partner

Ruud Hammecher: “PSV is bezig aan een succesvol seizoen. Plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League is al een zekerheid en ze staan ruim bovenaan in de Eredivisie. Uiteraard sluiten wij ons graag aan bij zo’n succesvolle partner! Het feit dat wij Local Business partner zijn, betekent dat ons logo met regelmaat langskomt op de boarding en diverse schermen in het stadion. De grootste winst voor ons zit waarschijnlijk in het feit dat regelmatig content wordt gedeeld op verschillende socialmedia-kanalen. Wij hopen op een succesvol vervolg van het seizoen voor PSV. Als Local Business Partner dragen wij hier graag een steentje aan bij!”

Digitaal zakendoen via SCSN

STAPPERT Noxon zet al een tijdje in op digitalisering. In de huidige tijd is dit onmisbaar. Zo is de webshop inmiddels ruim een jaar operationeel. “Het begint goed zichtbaar te worden dat onze klanten hier behoefte aan hebben. Een dagelijks groter wordend deel van onze orderregels loopt nu via de webshop, waardoor onze verkopers meer tijd overhouden om bijvoorbeeld klanten te bezoeken. Ook voor klanten zelf biedt dit vele voordelen. Zij kunnen te allen tijde prijzen en voorraden inzien, snel bestellen en calculaties maken.”

De volgende stap is het aansluiten op bij Smart Connected Supplier Network (SCSN). SCSN is een platform voor het uitwisselen van order gerelateerde gegevens binnen de maakindustrie. Hierdoor is het voor bedrijven mogelijk om sneller en betrouwbaarder informatie uit te wisselen. SCSN is ontstaan uit een samenwerking van Brainport Industries, TNO en diverse ICT-leveranciers. “Het grote voordeel voor klanten is dat het laagdrempelig is om toe te treden. Er hoeft eenmalig aangesloten te worden en je kunt digitaal zakendoen met een leverancier naar keuze. Zoals het er nu uitziet zullen wij in de eerste helft van 2024 aangesloten zijn. In de voorbereiding hierop zijn wij al druk bezig om artikelnummers van onze klanten te koppelen in ons ERP systeem. Op het moment dat wij daadwerkelijk aangesloten zijn, kunnen wij meteen van start om orders uit te wisselen.”

STAPPERT Noxon

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten