Visuele inspectiemachines van Simac wereldwijd in trek

Technologie speelt binnen veel bedrijven en organisaties een steeds grotere rol. Doordat technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen en in de toekomst steeds meer aan elkaar gekoppeld worden, wordt die rol in de komende jaren alleen maar nog belangrijker.

Simac ondersteunt organisaties om technologie op een effectieve en veilige manier voor hen te laten werken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de visuele inspectiemachines voor geneesmiddelenverpakkingen van dochterbedrijf Simac Masic, die wereldwijd worden verkocht.

Simac bestaat al vijftig jaar en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een onderneming met veertien bedrijven verspreid over zeven landen. Eén van deze bedrijven is Simac Masic, dat gevestigd is in Heerlen. Dit bedrijf ontwikkelt en bouwt inspectiemachines voor de medische en farmaceutische industrie, waarmee grote aantallen rubber dopjes voor vaccins uiterst nauwkeurig worden gecontroleerd.

Geautomatiseerde visuele inspectie

‘Fabrikanten van geneesmiddelen en verpakkingsbedrijven streven bij hun verpakkingswerkzaamheden naar zo min mogelijk verspilling van producten. Een 100 procent geautomatiseerde visuele inspectie van geneesmiddelen en verpakkingen helpt hen om deze uitdaging het hoofd te bieden. Onze inspectiemachines ondersteunen bedrijven om de risico’s bij het afvullen van medicijnen tot een minimum te beperken’, vertelt Guido Schenk van Simac Masic. ‘De rubber dopjes voor vaccins moeten vrij zijn van verontreiniging. Het bijzondere aan deze machines is dat gebruik wordt gemaakt van speciale camera’s, die beelden maken van de te inspecteren producten. Deze beelden worden vervolgens verwerkt en geanalyseerd door een Vision-programma, waarvoor wij zelf de codes programmeren. Door gebruik te maken van deep learning kunnen we ervoor zorgen dat foute producten automatisch worden herkend door de inspectiemachines. Deze techniek bestaat al langer. Maar doordat PC’s vandaag de dag steeds sneller en krachtiger worden, wordt het steeds interessanter voor marktpartijen om hiervan gebruik te gaan maken.’

Van probleemanalyse tot en met inbedrijfstelling

Schenk geeft aan dat er wereldwijd veel interesse is in de visuele inspectiemachine van Simac Masic. ‘Er is veel vraag naar dit soort machines, omdat hiermee enorm veel tijd kan worden bespaard bij de productie en controle van de verpakkingen voor vaccins. Op dit moment zijn we druk bezig met de release van de nieuwste versie van de inspectiemachine. Wij verwachten dat we deze machine nog dit jaar kunnen uitleveren. Onze grote kracht is dat wij onze klanten tijdens het hele traject kunnen ondersteunen en begeleiden. Wij hebben specialisten in huis die samenwerken op de gebieden mechanica, elektronica, software en machine vision inspectie. Daardoor kunnen wij het hele proces, van probleemanalyse tot en met inbedrijfstelling van de machine, compleet verzorgen voor onze klanten.’

Auteur: Gerben van den Broek

GERELATEERD

Artikel gaat over

SIMAC
SIMAChttps://www.simac.com/nl/
We ontwerpen, bouwen, beheren en beveiligen computernetwerken, automatiseren winkels, verbeteren zorgprocessen, voorzien scholen van presentiesystemen, bouwen automatische inspectiesystemen, automatiseren industriële processen, leveren alles voor glasvezelverbindingen, we maken digitaal factureren mogelijk, ontwikkelen e-learning en ondersteunen gemeentes in het WMO-proces.

Meer berichten