Vijf onverwachte kosten die je tijdens een verbouwing kan tegenkomen

Voordat je begint aan een bouwproject is een goede voorbereiding erg belangrijk. Er komt tijdens een verbouwing een hoop op zowel je bedrijf als je werknemers af. Van het selecteren van het juiste personeel voor deze taak tot het op rolletjes laten lopen van de verbouwing zelf. Toch zie je dat er al snel onverwachte kosten bij een verbouwing komen kijken die je van tevoren niet had meegenomen in het plan van aanpak. Hoe weet je zeker dat je het juiste budget voor het project hebt inclusief deze onverwachte kosten? In dit blog vertellen we je de vijf veelvoorkomende kosten die je alvast mee kan nemen in je planning voordat je begint!

1.    Onaangename verrassingen

Je weet niet altijd wat je aantreft bij een nieuwbouwproject of een verbouwing van een pand. Zeker niet als je aan de slag gaat met een oudere woning of pand. Denk aan beschadigde vloeren of ondervloeren, waterschade uit het verleden, ongedierte, asbest of problemen met de elektriciteitskabels. Houd altijd extra budget vrij in jouw offerte wanneer het project toch groter uitpakt dan dat je had gedacht.

2.    Vergunningen

Je kan niet zomaar alles verbouwen aan een pand of woning. Sommige panden vallen onder monument panden of hebben een bestemmingsplan. Wanneer je bezig gaat met een nieuwbouwproject, verbouwing of renovatie dan kan het zijn dat de overheid om bepaalde vergunning gaat vragen. Er zit niet alleen tijd om deze extra administratie af te handelen, maar hier zitten ook weer extra kosten aan. Kijk van tevoren goed welke vergunning je nodig hebt voordat je begint aan het project.

3.    De kwaliteit

Bouwvoorschriften zijn tegenwoordig erg aan het veranderen. Zo is de wet kwaliteitsborging van toepassing en zijn er nieuwe regels over de veiligheid en duurzaamheid van projecten. Via een common data environment kan je de kwaliteit van het project op een overzichtelijke en structurele manier vormgeven. We horen vaak de vraag: Wat is CDE? Dit is een virtuele omgeving waar je alle data van een project in verzamelt, bijhoudt, beheert en mee kan verspreiden. Handig dus om informatie mee te delen met betrokkenen van het project en zo direct de kwaliteit te kunnen waarborgen.

4.    Gebreken

Tijdens het bouwen van een project kan het voorkomen dat je gebreken in het bouwwerk tegenkomt wat je moet verwijderen of vervangen. Misschien is er in het pand of de woning al eerder geklust door een bewoner wat niet helemaal op de juiste manier is uitgevoerd. Het is een aanrader om dit uitgevoerde werk direct aan te pakken en te vervangen. Zo voorkom je dat het later meerdere problemen oplevert die nog meer kosten met zich mee zullen brengen.

5.    Bouwmaterialen

De prijzen van bouwmaterialen zijn enorm aan het stijgen. Ook is er steeds meer materiaal moeilijker verkrijgbaar en zijn er langere levertijden dan je van tevoren had verwacht. Dit is voor zowel je bedrijf als de klant een vervelende situatie. Houd daarom ook rekening met de prijs die je factureert. Wanneer het project een aantal maanden later van start gaat kan het zijn dat de prijzen zijn gestegen. Neem dit goed mee in je offerte en facturatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten