Vier manieren om te beleggen

 Via het internet zijn mensen zich steeds meer bewust geworden van het bestaan van methodes om financieel onafhankelijk te worden. Daaronder valt vanzelfsprekend ook beleggen. Maar beleggen is een algemeen begrip dat vele aspecten kent. Je hebt namelijk talloze bedrijven waarin je kunt beleggen. Daarnaast zijn de methodes waarop het mogelijk is te investeren ook verschillend. Wil jij weten op welke manieren jij kunt beleggen? Lees dan snel verder, want in deze blog ontdek je precies hoe jij met investeren kunt beginnen. Zo kun je straks eindelijk mooie rendementen uit jouw geïnvesteerde kapitaal behalen.

Via een beleggingsplatform

De eerste manier om te kunnen beleggen, is door gebruik te maken van een beleggingsplatform. Een beleggingsplatform is een speciale plek waarbij het mogelijk is om zelf te beleggen. Vaak is deze plek online. Op een beleggingsplatform investeer je op allerlei manieren. Zo kun je ervoor kiezen om in aandelen te beleggen als je graag voor een investeringsmethode kiest waarbij er een hoger winstrendement is, samen met wat meer risico. Ook is het mogelijk om in staatsobligaties te investeren wanneer jij een risico-avers portfolio wilt krijgen. Tot slot zijn ook ETF’s uitermate populair bij mensen die gebruik maken van een beleggingsplatform. Al met al is een beleggingsplatform een goede plek wanneer jij zelf kunt investeren, zonder andere partijen die zich hiermee bemoeien.

Een broker

Een broker is een partij of persoon die direct op de beurs werkt in opdracht van iemand anders om met diens kapitaal te beleggen. Deze manier van beleggen is de oudste. Waarschijnlijk heb je weleens een fragment van een broker gezien die een briefje hoog houdt waarop ‘’Buy’’ of ‘’Sell’’ staat en dit ook schreeuwt. Tegenwoordig doen ze dit echter automatisch via de computer. Investeren via een broker is eigenlijk alleen interessant als jij over een extreme hoeveelheid kapitaal beschikt. Een broker handelt namelijk op dagelijks basis, waardoor de marges vaak zo klein zijn dat op deze manier beleggen pas zin heeft wanneer er een hoog geldbedrag wordt gebruikt voor het beleggen.

Via een pensioenfonds

Ook beleggen veel mensen via een pensioenfonds. Deze fondsen investeren namelijk het maandelijkse bedrag dat van jou naar het fonds gaat in allerlei projecten met als doel hier winst uit te halen. Wanneer je het geld dat bedoeld is voor je pensioen simpelweg op jouw bankrekening laat staan, is het probleem dat het waarde verliest door de jaarlijkse inflatie. Via een pensioenfonds zorg je ervoor dat jouw pensioengeld meer waard wordt.

Een crypto portfolio

Tot slot zijn cryptovaluta ook een manier van beleggen geworden. Door deze digitale munten te kopen en te verkopen ligt er immers een hoog winstrendement op loer. Echter is de manier van investeren redelijk recent, waardoor er nog niet veel wetgeving aanwezig is. Mede daardoor is deze manier van beleggen voor veel mensen aardig risicovol. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je overweegt om in cryptovaluta te beleggen. Hanteer er dus voor de zekerheid een twee methode naast, zodat je het risico kunt indekken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten