Verduurzamen: Hoe verduurzaam je oude appartementen?

Kantoorgang FB

Doordat de woningmarkt op slot zit wordt het steeds aantrekkelijker om in een appartement te gaan wonen, vooral als dat een nieuw of duurzaam gerenoveerd appartementencomplex is. LED buitenverlichting kan flink bijdragen aan het duurzame karakter van zo’n complex.

Ten eerste is een LED verlichting appartementencomplex fraai om te zien. De armaturen zijn weliswaar onopvallend, maar zorgen wel voor voldoende licht. Een LED verlichting appartementencomplex springt er bovendien uit dankzij de slim gekozen lichtkleuren van de LED buitenverlichting. Het licht is rustig en overal even sterk, dus ruim voldoende om een veilig gevoel te creëren en om goed te zien waar je loopt.

Waar zit LED buitenverlichting in een appartementencomplex?

Een LED verlichting appartementencomplex heeft duurzame verlichting op de galerijen, bij de centrale ingang en op de balkons van de appartementen. Door overal voor dezelfde kleur licht te kiezen heeft een LED verlichting appartementencomplex een herkenbare uitstraling. Op de balkons van een LED verlichting appartementencomplex kan energiezuinige LED buitenverlichting worden geplaatst. Deze verlichting hoeft immers niet fel te zijn. De verlichting op de galerijen van een LED verlichting appartementencomplex moet voldoende licht geven om goed te kunnen zien waar je loopt, zonder te struikelen. Door deze verlichting aan te sturen met slimme schakelmaterialen zal het licht feller worden als er iemand over de galerij loopt, en daarna weer minder intens schijnen.

Besparen op energiekosten

Prolumia levert uitsluitend zuinige producten voor een LED verlichting appartementencomplex. Bij de LED buitenverlichting heeft elke lamp een levensduur van ongeveer 50.000 branduren. Dat betekent dat een LED lamp, die elke nacht gemiddeld 9 uren brandt, pas na ruim 15 jaar hoeft te worden vervangen. Doordat de verlichting extreem zuinig is, wordt er bovendien flink bespaard op energiekosten. Een Prolumia LED verlichting verbruikt ongeveer 90 procent minder energie dan traditionele halogeen verlichting. Vooral nu de kosten van elektriciteit stijgen is dat een belangrijk argument om dit type verlichting toe te passen.

Duurzaam in slijtage

De armaturen in een LED verlichting appartementencomplex die geproduceerd worden door Prolumia, zijn zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Daardoor is het nauwelijks nodig om onderhoud uit te voeren aan deze armaturen. Ze zijn goed spatwaterdicht en worden niet aangetast door vocht of zonlicht. Het feit dat de LED verlichting nauwelijks warm wordt speelt een rol bij de duurzaamheid van deze armaturen en bij de levensduur van de lampen. Een ander voordeel is dat deze armaturen goed bestand zijn tegen vandalisme. Zelfs als er regelmatig onbevoegden rondlopen op de galerij van jouw LED verlichting appartementencomplex, is de kans klein dat de verlichting wordt vernield.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten