Van Weikersheim de wijde wereld in

De verbinding tussen online bedrijf en traditionele machinehandel

Alleen echte kenners weten dat er in het idyllische stadje Weikersheim orgels met een wereldwijde gerespecteerde reputatie werden gebouwd. Nu heeft industrieel veilinghuis Surplex alle machines en bedrijfsinrichting van de traditierijke orgelbouwer naar overal ter wereld geveild. Dat is een succesverhaal, dat typerend is voor talrijke internationale veilingen van gebruikte machines, die via Surplex.com een nieuwe eigenaar krijgen.

Surplex-record: Bieders uit 73 landen bij één veiling

In februari vond een tweedaagse veiling met meer dan 1.100 kavels van een gerenommeerde orgelbouwer plaats bij industrieel veilinghuis Surplex.com. Een grote keuze kwalitatief hoogwaardige machines trok zo’n 1.600 potentiële kopers – een record. Uiteindelijk werden er meer dan 27.000 biedingen uitgebracht door 1.543 actieve bieders uit 73 verschillende landen. Vanuit het kleine stadje Weikersheim verdeeld naar overal ter wereld. Dit succes was het gevolg van de combinatie van een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige machines, een goede prijs en het internationaal werkende Surplex-netwerk.

Surplex heeft eerst de volledige inventaris overgenomen voor een vast bedrag. Daardoor kreeg het bedrijf direct liquiditeit. In Weikersheim waren twaalf medewerkers van Surplex op locatie bij de veiling betrokken. “Wij hebben eerst zeven dagen nauwkeurig rondgekeken”, zegt projectmanager Thomas Reichelt. De volledige inventaris is gecatalogiseerd, machines opgemeten en het gewicht geschat. Dit project bestond uit verschillende hout- en metaalbewerkingsmachines (bijv. CNC-draaibanken, bewerkingscentra en stansmachines) en daarnaast machineaccessoires en werkplaatsinrichtingen.

 

De hoogwaardige installaties voor hout- en metaalbewerking werden op eigen rekening geveild. Daarbij hoorde ook een grootschalig aangelegde marketingcampagne, gericht op potentiële kopers overal ter wereld. Ook de internationaal uitstekende reputatie van de orgelbouwer droeg bij aan het verkoopsucces. Momenteel vindt de overdracht van de geveilde machines aan de kopers plaats. Als alles is afgehandeld wordt het lege terrein teruggegeven aan de eigenaars.

Van locatie X de wijde wereld in

Surplex is een lokale aanspreekpartner voor een internationale markt. De machinehandelaar heeft vestigingen in 15 europese landen – meer dan alle andere industriële veilinghuizen in Europa. Elke vestiging wordt aangestuurd door ervaren Country Managers. Dat zijn specialisten met kennis van het marktpotentieel van de gebruikte machines, die de kenmerken van de nationale machinemarkt grondig kennen – ook wat de regels voor logistiek, douane en belasting betreft. Persoonlijk contact is het uitgangspunt voor de samenwerking: op dit moment worden bij Surplex meer dan 20 talen gesproken. De ongeveer 200 experts in heel Europa ontlasten en ondersteunen verkopers en kopers in alle fases van het aan- en verkoopproces.

Lokaal handelen en wereldwijd denken: Het wereldwijd actieve Surplex-netwerk biedt toegang tot een snelgroeiend klantenbestand met geregistreerde kopers. Daardoor krijgen verkopers rechtstreeks toegang tot de interessantste markten ter wereld – en zo tot optimale opbrengsten. Meer dan 200 Surplex-medewerkers op locaties in 15 landen bieden Full-Service in meer dan 20 talen.

 

De 15 vestigingen van Surplex zijn te vinden in:

 • Düsseldorf, Duitsland
   
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
   
 • Barcelona, Spanje
   
 • Turijn, Italië
   
 • Parijs, Frankrijk
   
 • Myszków, Polen
   
 • St. Pölten, Oostenrijk
   
 • Biel/Bienne, Zwitserland
   
 • Budapest, Hongarije
   
 • Breukelen, Nederland
   
 • Hofstade, België
   
 • Belgrado, Servië
   
 • Galați, Roemenië
   
 • Porto, Portugal
   
 • Brno, Tsjechië (en Slowakije)

Over Surplex

Surplex is een van de toonaangevende Europese industriële veilinghuizen en handelt wereldwijd in gebruikte machines en bedrijfsinrichtingen. Het 16-talige veilingplatform surplex.com registreert jaarlijks ongeveer 50 miljoen paginabezoeken. Op meer dan 500 online veilingen worden per jaar meer dan 55.000 industriële goederen verkocht. De in Düsseldorf gevestigde onderneming heeft kantoren in vijftien Europese landen. Meer dan 200 werknemers uit 20 landen zorgen voor een jaaromzet van meer dan 100 miljoen euro.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten