Van Wees versterkt MT-team vanuit eigen gelederen

Het management team van Van Wees in Waalwijk werd onlangs versterkt met twee nieuwe MT-leden uit de eigen gelederen: Maikel Musters en Willem van Gestel. Twee Brabantse dertigers, met een jong gezin en heel wat werkervaring. Het is overduidelijk: de beide mannen hebben er zin in, in deze nieuwe stap in hun carrière. Ze zien het als ‘een mooie uitdaging binnen een ambitieus en krachtig bedrijf dat met de tijd meegaat’.

Van Wees in Waalwijk ontwikkelt klantspecifieke machines waarmee bedrijven hun productieprocessen verder kunnen automatiseren. Het gaat vaak om unieke concepten, die samen met de klant worden uitgedacht en door de engineers en techneuten van Van Wees op maat worden ontworpen en geproduceerd. Een hecht team van ruim 40 medewerkers, waarvan een enkeling al ruim 50 jaar in dienst is, staat garant voor een optimaal eindresultaat.

Aansturen en organiseren

Maikel en Willem zijn beiden van huis uit werktuigbouwkundigen. Maikel werkt er al sinds 2008. “Ik ben direct na mijn studie bij Van Wees in dienst gekomen. En nooit meer weggegaan!”, vertelt hij. “Ik ben een echte techneut, ook in mijn vrije tijd sleutel ik graag aan motoren. Dit bedrijf sprak me erg aan, omdat je steeds bezig bent met technische uitdagingen en het bedenken van nieuwe concepten. Ik kon me hier goed ontplooien en werd projectleider voor grote opdrachten die we binnenkregen. Je hebt dan met alle disciplines te maken: ‘mechanische- en besturingstechnieken, sales en de klanten. In die rol ontdekte ik ook hoe leuk ik het vond om mensen aan te sturen en het hele organisatorische van een project voor mijn rekening te nemen. Toen ik de kans kreeg om technisch manager te worden, heb ik die met beide handen gegrepen.”

Van Wees

Ambities verwezenlijken

Willem van Gestel kwam in 2017 aan boord bij Van Wees. Daarvoor was hij werkzaam in de offshore, machinebouw en constructiewerk. “Toen ik hier aan het werk ging voelde het meteen goed: als een pijl die de roos raakt! Hier voelde ik me thuis. Waarom? De collegiale sfeer, waarin mensen echt iets voor elkaar over hebben en elkaar helpen waar nodig. De grapjes en de flauwekul onderling, het samen brainstormen en keihard aan iets werken. En zeker ook de diversiteit aan uitdagingen die we hier hebben. Als projectleider en mechanical engineer krijg je heel veel stappen van het proces mee en dat vind ik fantastisch. We zitten vaak al bij een tweede gesprek, samen met de sales collega’s, bij de klant aan tafel. Ik vind het heel leuk en interessant om te communiceren met verschillende soorten mensen van allerlei niveaus. Dat werd gezien vanuit het MT en zij vroegen mij of ik sales engineer wilde worden, met een MT-rol. Ik ben ambitieus en zet graag stappen binnen deze organisatie. Ik heb er goed over nagedacht en besloten dit traject aan te gaan. Ik zie het als een mooie kans om verder te groeien in dit prachtige bedrijf.”

Leidinggeven voor technici

Beide mannen nemen hun nieuwe verantwoordelijkheid hoog op en zijn al snel een voorbereidend traject gestart ter voorbereiding op hun nieuwe functies, waaronder een cursus leidinggeven.

“Ik heb met de mensen van mijn team 1-op-1 gesprekken gevoerd”, vertelt Maikel. “We kennen elkaar natuurlijk al goed, maar het is als leidinggevende wel belangrijk om dingen die spelen bespreekbaar te houden.”

Wederzijdse waardering

Willem benadrukt hoe prettig de samenwerking is tussen de engineers en de productiemensen in het bedrijf. “Als wij iets bedacht hebben, dan check ik regelmatig even bij de collega’s in de productiehal of dat wel kan. Of dat maakbaar is. Die wisselwerking is erg leuk en wordt van beide kanten ook echt gewaardeerd.”

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten